Nu är vi ute och luftar oss igen!

Nu är det snart helg igen! Den här veckan gick så fort, troligtvis pga av att maken var hemma måndag och tisdag pga magsjukan han och jag drog på oss. Han var ju inte jättedålig dom dagarna men var tvungen att vara hemma 48 timmar. Det var ju bra för mig, fick lite sällskap och hjälp:)

Igår hade vi en mycket trevlig dag i centrum tillsammans med kompis H och hennes dotter E. Vi shoppade (vår-utebyxor till Lejonet och vårmössor till båda) och se´n åt vi lunch. Det var så skönt att komma ut lite efter att vi varit inne så mycket då vi var sjuka. Och så fick man lite motion också eftersom vi gick fram och tillbaka.

Idag har jag och killarna varit och storhandlat. Det gick jättebra, dom är så duktiga och lätta att ha med sig! Och har man inte bråttom så är det rätt kul att gå där och skrota lite:)

Födelsedagslunch

Tog mig en liten sovmorgon i morse, det var skönt! Fast jag blir så seg när jag sover längre än vanligt... Se´n var det lite fix och trix innan Lejonet skulle sova. När han vaknade åkte han och jag till kompis L som hade födelsedagslunch. E var hemma med Penntrollet då han är lite snorig och hostig. Det var jättetrevligt hos L, hon hade gjord fantastiskt god kycklinggryta med ris och efter det fick vi kaffe, tårta och kakor, mums! Och omtänksam som L är hade hon fixat en liten påse till Lejonet och där i låg diverse mumsigheter, och det bästa av allt - BILAR!!! Eftersom Lejonet var det enda barnet där (förutom lilla F - men hon är inte så intresserad av bilar än:)) fick han hela påsen för sig själv:) Tack L-du är verkligen toppen!

Igår jobbade jag några timmar. Lejonetmormor och Lejonmorfar kom och hämtade killarna och hade dom under tiden. Det var rätt så roligt - det är kul att jobba när man kan göra det i lugn och ro i sin egen takt. Och det är trevligt med lite extra pengar:) Att jobba hemifrån är idealiskt och jag måste säga att jag faktiskt har förvånansvärt bra disciplin.

Nu håller E på att natta Lejonet. Penntrollet la jag för en stund se´n, han var så trött och sover nu sött i sin säng. Vi har lagt kataloger under huvudändsbenen och gett honom både nässpray och Bricanyl, hoppas han får sova skönt nu utan att hosta för mycket!

Utflykt i pyjamas

Nu har jag ätit tabletterna ett tag och tycker faktiskt att det känns bättre. Trodde att jag skulle få dåligt samvete och känna mig dålig för att jag föll till föga och började igen, eftersom jag egentligen inte ville, men jag känner faktiskt inte alls så! Jag är nöjd med beslutet att börja igen, inte bara för min egen skulle utan för min barns också. Dom förtjänar en mamma som inte är ledsen hela tiden utan kan hitta på roliga saker och känna sig glad och nöjd. Och som kan uppskatta alla deras påhitt, dom är ju faktiskt väldigt roliga och man får sig flera goda skratt om dagen, som jag numera kan se och njuta av! Självklart har inte allt vänts i ett trollslag men det känns helt klart bättre!

Imorse när jag skulle klä på Lejonet blev jag så full i skratt. Jag hade plockat fram kläderna han skulle ha men då fick han för sig att han skulle ha en helt annan tröja. Men problemet var att det var en pyjamaströja. Jag kom då att tänka på vad mamma har berättat om när jag, för ett antal år sedan, bestämt hade fått för mig att jag skulle gå till dagmamman i min pyjamas. Hon tyckte väl inte att det gjorde så mycket, det var ju snartlikt en mysdress, och dagmamman bodde bara några hus bort i samma radhusområde. Sagt och gjort. Problemet var bara att vi just denna dagen, vilket min kära mor hade glömt bort, skulle på utflykt...

Lejonet har nu på sig tröjan JAG valde. Inte pyjamaströjan.

Fina presenter

När jag var magsjuk, och dessutom kände mig lite sådär halvbra eftersom jag börjat med min medicin, fick vi matleverans av syster. Dessutom låg det en påse med presenter till mig där i! Det var jättefina och omtänksamma presenter som syster hade köpt till mig. Jättegulligt, tack snälla!


Sol!

Ibland är det verkligen inte lätt att vara mammaledig med två små barn - men andra gånger är det så enkelt! Just nu sover båda sött och jag sitter på baksidan i solen med en kopp kaffe! Hur härligt som helst, det gäller att njuta, det är ju just sådana här saker man inte har möjlighet till när man jobbar:)

Fick en lapp med namnet på läkarens arbetshypotes gällande mitt blodtryck, ett mycker märligt ord som verkar omöjligt att stava till. Här kan du gå hem och googla på, sa han. Lurar på att göra det men vet inte riktigt om jag vågar. Verkar läskigt, tycker jag, hypokondrikern:)

Sjukhusbesök * 2

Har varit på Huddinge sjukhus hela fm känns det som! Halv nio var jag på plats på hudmottagningen med Penntrollet, dom skulle titta på hans gräsliga eksem, som nu är över en stor del av kroppen. Dom övervägde att stoppa ner honom i ett speciellt bad, men hoppade över det då det är väldigt uttorkande. Vi fick träffa en jättebra läkare och sköterska som blev helt betagna av Penntrollet som var på sitt soliga humör och skrattade och var charmig:) Vi har nu fått kortison som vi ska smörja honom med och så ska vi på återbesök om en månad. Dessvärre får han inte fortsätta på syskonsimmet... Men huvudsaken är ju att han blir bra. Ja, just det, han har fått väldigt käcka bomullsvantar som han ska ha på sig när jag smörjt hans händer eller då han kliar sig mycket:)

Det andra läkarbesöket var mitt och på endokrimottagningen, där en utredning görs ang mitt blodtryck. När jag gick på specialistmödravården tyckte en läkare där att jag skulle be att dom kollade om jag har en förträngning till njurarna, eftersom jag har så högt blodtryck trots att jag är så ung och inte har det i släkten. Jag har fått lämna en massa prover och ett av värdena var väldigt högt, vilket kan tyda på en förträngning. Jag ska nu göra en magnetröntgen för att kolla det. Efter det ska jag på återbesök och om det är det så finns det två alternativ; att försöka medicinera bort det eller göra en operation med ballongvidgning. Verkar läskigt. Efter att vi pratat om allt det här, och jag var jätteskraj, sa han: Ska vi ta ett litet blodtryck då? Hm, sa jag, det lär ju vara rätt högt nu... En det har ju "vita rockar-syndromet" också, sa han och skrattade lite. Jag kände mig mycket träffad:) Men blodtrycket var faktiskt ok. Fattas bara annat, med tanke på alla tabletter jag stoppar i mig!

På med skämshatten

Idag mår stackars Penntrollet mycket bättre! Dock har han väldigt jobbiga eksem på kroppen som har blivit mycket värre dom senaste dagarna. Redan på 6-månderskontrollen hade han lite men det bestämdes att vi skulle avvakta med kortison tills han själv besvärades av dom. De senaste dagarna har han börjat klia på dom som en galning och dom täcker en stor del av kropp och armar. Imorse ringde jag till vår läkare och hon ville gärna titta på honom och frågade om vi kunde komma kl 12. Jag slets mellan två tankar; ska jag säga att han var magsjuk igår så att vi inte kan komma eller ska jag låtsas som det regnar. Jag valde det sistnämnda och jag skäms litegrann. Men ärligt talat, han har inte kräkts se´n igår och folk är ju inte på vårdcentralen för att dom är friska precis. Och det är hemskt att se hur han kliar sig helst frenetiskt. Men visst, även jag vet om 48 timmars regeln... Jag skulle ju dock aldrig ta med honom på nåt socialt sammanhang eller hem till nån.  Med skämshatten på åkte vi iväg.

Väl på vårdcentralen blev läkaren lite förbryllad om vad det kunde vara och kallade in ytterligare en läkare. Även hon kliade sig förbryllat i huvudet och en tredje läkare kallades in:) De diskuterade fram och tillbaka men blev inte så mycket klokare utan bestämde att dom skulle ringa till hudjouren på Huddinge sjukhus. Nu väntar jag på att läkaren ska ringa och berätta när vi får komma dit.


Magsjuka

Först måste jag berätta att det gick alldeles lysande för taikonfamiljen att ta sig till öppna förskolan i måndags! Men det måste ha sett rätt komiskt ut när vi vällde ut ur bilen alla 5, plus två vagnar!

Idag var vi och hälsade på E på jobbet. På vägen dit hörde jag hur Penntrollet hostade till men eftersom jag hörde att han "pratade" se´n så tänkte jag att det var nog lugnt. När vi kommer fram ser jag att han har spytt ner hela sig... Jag torkar av det mesta så gott det går. Tanken på magsjuka slog mig såklart men jag trodde snarare att han hade satt i halsen eftersom han är lite slemmig och hostig. Men vi klev ur bilen och som tur var var E och gänget utomhus. Allt var frid och fröjd och när vi kom hem var han hungrig och åt ersättning som vanligt. Se´n hörde jag hur det kom nåt i brallan och när jag bytte på honom så fullkomligt asspydde han rakt ut... Ojoj!

Familjen Taikon

Det är ju oundvikligt att denna blogg ett tag framöver kommer handla mycket om hur jag mår etc, kanske lite tråkigt men jag tror det kan funka lite som terapi för mig, så så får det bli. Jag började ju blogga för allra första gången när jag precis hade fått Lejonet, och det var nyttigt för mig samtidigt som det är jättekul att ha kvar och läsa så här i efterhand.

Idag är 4:e tablettdagen och just nu känns det ok. Jag ska inte säga bra för då brakar väl helvetet lös... Efter lunch ska jag och kompis H med barn åka till öppna förskolan i Storvreten. Tror det är bra att komma ut lite och inte sitta inne och fundera för mycket, även om det är lättare sagt än gjort många gånger. Eftersom E har bilen till jobbet idag ska H hämta oss och vi ska alla 5 åka i hennes lilla grod-bil! Vi kommer se ut som familjen Taikon:)

Vill även skriva lite om Penntrollets framsteg. Han är jätteduktig; äter riktigt bra nu, även om det inte är så poppis med bitar i maten:) Han ligger ofta på mage på golvet och snurrar runt och ålar sig baklänges. Idag la jag honom i ena änden av hallen och när jag tittade till nästa gång var han vid trappan, han hade alltså ålat sig en bra bit baklänges. Jag insåg att jag från och med nu måste ha örnkoll på honom, och kanske dammsuga en gång extra då och då så att han inte ålar fram till nåt och äter upp saker, vad det nu kan vara:) Allt är tuggbart när man är 7 månader!

Även Lejonet gör naturligtvis framsteg! Bara denna helg har det sprutat ut en massa nya ord; apa, Bolibompa, racerbil etc. Jättekul!


RSS 2.0