Matförgiftning?

Nu börjar jag så smått ta mig upp till ytan igen, usch vad dålig jag var. Om det hade fortsatt hade jag nog blivit tvungen att mantalskriva mig på toaletten.
Det hela började på väg hem från kompis M. Ärligt talat så trodde jag inte att jag skulle lyckas ta mig hem, jag blev faktiskt tvungen att stanna hos mamma och pappa en sväng. Jag ska dock bespara er övriga detaljer för dom är inte trevliga:)
Jag vet inte vad det var, men symptomen stämmer väl överens med matförgiftning. Men jag vet inte varifrån den dåliga maten skulle komma för hos M var det ingen fel på maten, det var jättegod, och dessutom mådde hon toppen.
E blev tvungen att vara hemma från jobbet igår och ta hand om Lejonet. Jag var, för att uttrycka det mild, inte riktigt kapabel att ta hand om honom. E var som vanligt fantastisk och fixade och donade och tog hand om oss båda två på bästa sätt! Du är bäst E!

Biobesök

I söndags bjöd R och H oss på bio, hur lyxigt som helst! Tack kära vänner! Lejonmormor skulle ha varit barnvakt med fick nåt influensaliknande och låg däckad. Då ryckte Lejonmoster ut! Hon var här och tog hand om Lejonet i typ 6 timmar, jättesnällt! Tack gulliga L! Det är så skönt att kunna vara borta och veta att Lejonet blir omhändertagen (inte av socialen, utan väl omhändertagen av älsklingsmoster:) Och tror ni inte att hon passade på att diska också, det var så fint när vi kom hem! Det är service på högsta nivå!

Idag har vi varit på en två timmar lång promenad med en gammal gymnasiekompis, jätteskönt!

Glömde ju skriva förut att Lejonmormor och Lejonmorfar var här i fredags och grattade Lejonet på 6-månadersdagen! Han fick presenter också, ett litet vete-hjärta som man värmer och se´n lägger i sängen så att det blir varmt och gossigt, och så fick han söta kläder. Gissa vad det var på dom? Lejon såklart! Lejonet hälsar och tackar med en blöt puss!

6 månader!

Tänk, idag fyller vårat lilla lejon 6 månader! För sex månader sedan började vårt nya liv, med allt vad det innebar. Många jobbiga stunder men också spännande och roliga, och nya vänskaper med dom andra neo-föräldrarna och deras barn.
Grattis vårat älskade lilla Lejon!

Myssim

Har precis kommit hem från simhallen, pappa och jag var och drog några längder. Jag kan konstatera att vissa har verkligen inget simvett! Dom snackande damerna har nu ersatts med 3 snackande karlar. Dom GÅR alltså fram i bassängen, i bredd naturligtvis, och pratar. Ärligt talat, är det inte bättre att sätta sig på ett café eller liknande då? Jag har ingenting emot om man simmar långsamt, bara man simmar.

Det var lite lustigt faktiskt för jag drömde att jag simmade häromnatten. Tävling var det också och jag fullständigt forsade fram i bassängen så att vattnet frasade och vann naturligtvis. Riktigt så var det inte idag. Jag började lite försiktigt på den vanliga delen med övergick sedan till snabbsimsbanorna. Det gick rätt bra för att vara första gången på typ ett år. Men jag saknade frasandet.


Dikt

Tack Lejonmoster för dina fina ord! Det blev väldigt känslosamt för mig när jag läste dikten och jag började darra på rösten och tårarna var nära:) Men det är väl så det ska vara, det är då det betyder nåt!

Inte trodde jag
hade ingen aning
hur en sekund
kunde etsa sig fast utan varning
att en kärlek så stor skulle födas
och börja existera
att jag aldrig skulle bli den samma
någonsin mera

Älskade lilla vän
så varmt välkommen
med dina ögon och din lilla röst
och du är så otroligt vacker
när du vilar vid mitt bröst
så svårt att förstå
att du kommit för att stanna
att någon som jag fick äran
att bli din mamma 


Kulturella

Igår gjorde jag och Lejonet något som man ofta tänker att man ska göra men aldrig gör. Vi var på utställning på den lokala konsthallen. Utställningen hette "Att bli mamma", väldigt passande tyckte jag. Men den var sådär tycker jag, den var så märklig. Så är det ofta tycker jag när det det gäller utställningar, dom är så konstiga så man förstår sig inte på dom. Men vi var i alla fall där!

Innan det var vi hos kompis J och hennes son. Vi åt god lunch och fikade. Och tro det eller ej, hon kollar också på Days:) Hurra, en Days-kompis!

Idag har vi varit på promenad och gick även förbi Apoteket för att köpa salva till Lejonet. Han är så himla torr på kroppen och får röda fläckar. Hoppas salvan hjälper.

Efter att inte ha satt min fot på gymmet se´n början på min graviditet har jag nu anmält mig till ett pass på lördag morgon. Ojoj, vad har man gett sig in på...

Lejondop!

Nu är han döpt, vårat lilla Lejon! Han döptes i Grödinge kyrka och gudföräldrar var R och H. Allt gick jättebra och Lejonet uppförde sig exemplariskt. Han sa inte ett pip, gurglade bara nöjt ibland. Och när prästen lyfte upp honom skrattade han. Jag var så stolt! När dopet var klart somnade han i min famn. Efter dopet var det mat och kaffe i kvarterslokalen, och det tycker jag förlöpte fint. Lejonet fick så mycket fina presenter så det var inte klokt! Idag sov han i vagnen hela eftermiddagen, det är jobbigt att bli döpt!

Tack R och H för att ni är sådana fina gudföräldrar till Lejonet!

Sovvanor

Lejonet har fått nya sovvanor, helt plötsligt ska han inte sova i sin egen säng. Det här är lite märkligt eftersom han ALLTID har sovit i sin egen säng, från dag 1. Det föll sig så naturligt eftersom han hade andningslarm när han var liten och då var tvungen att sova i sin säng (inte för att vi var elaka och tvingade honom till det...). Det kan ju dock ha att göra med att han är lite förkyld, då kanske man behöver lite extra goss och känna lite närhet. Första natten var ju jag själv förkyld och ville inte ligga för nära honom så då la jag mig tvärs över sängen i fotändan. Jag nådde då ändå att hålla honom i handen, vilket han gillar.
Jag är rätt lustig när jag sover. När jag vaknar har madrassen åkt ner ca 30 cm och täcket ligger åt fel håll. Och i stället för att justera täcket ligger jag ibland och skakar av köld ihopkrupen som en boll, för att inte frysa om fötterna. När jag låg vid fotändan kände jag nåt som stack mig på tårna (inte Lejonets eller E:s klor). Det var en sån där sick-sack-taggig sak att dra upp håret med. Men i stället för att ta bort den låg jag och irriterade mig (och stack mig) på den hela natten. Eller rättare sagt till klockan 3 då E också råkade sticka sig på den, då åkte den ur sängen illa kvickt!

Kryptiska R

Igår fick jag ett högst kryptiskt sms från kära gamla skräphögen R. Idag har jag terroriserat honom med ett flertal sms där jag frågar vad han menar. Jag är övertygad om att han undviker att svara med flit. Eftersom jag vet att han brukar läsa min blogg prövar jag även här:
Vad menar du R???

/B

Nya äventyr på parkeringen!

Äntligen börjar det lugna ner sig i bacilluskfamiljen! Inte kul att vara förkyld. Vi har ju en väldig tur som har Lejonmormor så nära, hon tog hand om Lejonet väldigt mycket förra veckan. Tack för hjälpen! Igår var han återigen där och det går ju ingen nöd på honom. Långpromenad med Lejonmorfar och bad med Lejonmormor. Och en massa lejonmys:) Då kan man ju undra var Lejonets föräldrar håller hur? Vi var på bio och såg Arn-tempelriddaren, jättebra film tyckte jag! Efter det var vi på Ica Maxi och handlade till dopet. Fick nästan diska oss ut därifrån.

På väg hem, vid parkeringen, råkade vi ut för en mycket märklig incident. När vi står och plockar ur bilen, E håller på att ta ut barnvagnen från bagageluckan och jag spänner loss Lejonet, så kommer det fram en måttligt överförfriskad tjej som pratar i sin mobil och röker. Hon frågar E om inte han kan ringa efter taxi till henne. Eh, nej, säger en paff E. Men varför inte då, gnäller tjejen. Jag har lite annat för mig, säger E. Jaameen, ahh, snälla, säger tjejen. Nej, säger E. Då lägger även jag mig i diskussionen. Stå helst inte här och rök, vi har ett väldigt känsligt barn, kläckar jag ur mig. Vilket ju är sant. Eh, nehe, oj, säger hon och lommar iväg. Vi hör henne på långa vägar när hon fortfarande pratar med sin kompis i mobilen: "asså, hörde du Camilla? Hörde du vad dom sa?"
 Herregud alltså, vilka konstiga människor det finns. Människan har ju tydligt en egen mobil, varför kan hon inte själv ringa efter en taxi? Och hon var definitivt inte så full så att hon inte kunde ta hand om sig. Vi är ju faktiskt inga monster, vi hjälper så klart gärna människor i nöd, men det här vet jag inte vad det var. Men hos oss kammade hon noll!

Oj oj, mycket ska man vara med om på vår parkeringsplats!


My superman!

Så har det hänt det jag fasat för, Lejonet blev förkyld. I förrgår kväll hade han 39,2 och jag ringde i smått panik till sjukvårdsupplysningen:) Vi fick dock rådet att klä av honom och ge honom alvedon och mycket vätska. Febern gick sakta ner och nu verkar han ok igen (peppar peppar). Som vanligt var det en av oss som var lite lugnare än den andra... E var som vanligt supercool, som en stor,stark ek står han där stadigt på den blåsiga bergstoppen medan jag fladdrar runt som ett löv i vinden (hm, vid närmare eftertanke så kanske det inte växer så många ekar på bergstoppar men ni förstår nog vad jag menar!). På natten, när Lejonet var lite ledsen var E som vanligt effektiv och duktig, han satt till och med och matade Lejonet kl 3 på natten fastän han skulle upp och jobba tidigt på morgonen. Allt för att jag skulle slippa som också var förkyld och rädd att smitta ner Lejonet ännu mer. E är fantastisk! Puss!

Snoret rinner...

och vettet försvinner!
Usch för att vara förkyld! Jag hostar, snörvlar och är allmänt äcklig. Stackars Lejonet som får vara i denna smittohärd, är så rädd för att smitta honom. Idag har dock jourhavande Lejonmormor ryckt ut och Lejonet får tillbringa dagen med henne. Pratade nyss med dom i telefon och Lejonet tjattrade på som vanligt:)

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och blogga, nu har jag viktiga saker för mig. Nu börjar Days...!

Parkeringsproblem

Nu har det börjar igen, det evinnerliga parkeringsproblemet. Dvs vi har inget problem, vi har garage, problemet är att folk parkerar utanför vårat garage så att vi varken kommer ut eller in. På sommaren går det bra men på vintern, när dom skottar upp snövallar, är det stört omöjligt att komma förbi. När jag åkte i förmiddags så såg jag hur bilarna cirkulerade och letade platser. När dom körde förbi vårat garage blängde jag irriterat och det verkar ha funkat, ingen ställde sig där utan åkte lydigt vidare. När jag kom hem och svängde in på parkeringen hade jag en bil framför mig och naturligtvis stannade han precis framför vårat garage. Jag ställde mig lite irriterat intill honom men han fattade inte alls vinken utan stängde av motorn och klev ur bilen. Snabbt som en vessla skuttade jag ur bilen och följande konversation tog plats:
Jag (trevligt): Ursäkta, men det är inte så bra om du parkerar där, vi kommer inte in i vårat garage.
Parkeringsmarodör (paff och lite ställd): Jasså, oj då. Sorry. Tänkte inte på det. Men visst är det en ruta här?
Jag: Eh, nej, det är ju liksom inte det.
Parkeringsmarodör (urskuldande): Ehh, nehe. Men det är ju liksom en sån här inbuktning. Men eh, hm, ja, den kanske är till för att ni ska komma in i garaget?
Jag: Ja. Typ.
Parkeringsmarodör: Jaha, oj då. Ja, det är ju lite svårt med den här parkeringen. Ska du ut igen idag? Annars kanske jag kan stå här i alla fall.
Jag (ljugande): Ja, det ska jag. Jag ska ut igen om en timme.
Parkeringsmarodör (kapitulerande): Jaha, ja, då är det nog ingen idé att jag ställer mig här.
Jag: Nej, det är nog inte det.
Tack och hej, så ska dom tas! På bar gärning! HA!

Världens gulligaste lejonkusiner!

Nu har det kommit ännu mer snö och vi blev glada när Lejonmoster ringde och frågade om vi inte skulle hänga med till pulkabacken! E hade lite jobbgrejer han var tvungen att göra så det blev Lejonet och jag på äventyr igen:) Lejonet sov gott och jag passade på att ha snöbollskrig med syskonbarnen och en och annan pulkafärd blev det också.

Alla lejonkusiner hade också gjort varsin teckning till Leo vilket var väldigt gulligt och omtänksamt! L hade ritat en elefant:)

Jag fick också direktleverans från Humlabutiken i Åhus, det var allt möjligt, allt ifrån marinad till godis, härligt!

Skidåkning!

Äntligen var det dags för lite skidåkning! Idag var vi i Lida tillsammans med Lejonmormor, lejonkusinerna och C. (Lejonmoster är på en liten semestertripp). Det var dessvärre inte spårat men vi hasade runt ändå. Efter det väntade korvgrillning, mums!
När vi kom hem tog jag och Lejonet oss ett litet bad, härligt!  Se´n var det utfodring av alla lejon. Att han slocknade som ett ljus efter det kan man ju förstå!

Nyårslöfte

Nytt år och därmed nya nyårslöften! Favoriter brukar vara "Gå ner 10 kg" eller, om jag ska vara snäll mot mig själv, "Gå ner 5 kg".  Åt skogen med sådana nyårslöften, säger jag i år! I år är mitt nyårslöfte:
NJUT SÅ MYCKET DET BARA GÅR!!!
Vill jag träna så gör jag det. Vill jag ligga i soffan och käka chips och kolla på Morden i Midsomer så gör jag det. Vill jag ägna hela dagen åt lejongoss så är det det som gäller.
Utan dåligt samvete. Ren njutning!

Ha ett underbart 2008!!!

RSS 2.0