Ernst och jag

Vilken vit och vinterhärlig jul vi fick i Dalarna! Lejonet och Penntrollet fick verkligen vara ute och leka i snön (mest Lejonet förstås!) och det var härligt! Julafton var mysig med god mat, trevligt sällskap och fina julklappar. Ett stort tack till "Tatu" som hade ordnat det så mysigt!

Nu är det dock förberedelser inför nyårsfesten som pågår. Vi blir 9 vuxna och några små. Idag har jag gjort lyktor till trädet på framsidan och en ishink till champagnen, allt a la Ernst Kirchsteiger. Allt gick bra och i ishinken la jag lite granris, snöstjärnor etc och var mycket nöjd. Eftersom jag inte hade någon liten hink att sätta i den stora tog jag vår stora tillbringare. Funkar lika bra tänkte jag. När E kom hem undrade han lite försiktigt hur jag skulle få bort den. Inga problem, sa jag, det är bara att spola lite varmvatten på den. Det sa Ernst. Hm, ja, sa E förstiktigt, men den här har ju handtag. Då förstod jag problemet. Men det löser sig säkert. Hoppas jag.


Äntligen mat!

Efter en natt med ett viftande penntroll var det skönt med lite sovmorgon! Se´n var det dags för lite julklappsinslagning, lika bra att få det gjort plus att det är bra att kolla igenom vad man har köpt och vad som återstår, svårt att hålla koll ibland!

På eftermiddagen var det dags för Penntrollet att för första gången pröva lite riktig mat! Som traditionen bjuder var det potatis som stod på menyn och han åt med viss skepsis. Vi hade såklart blandat ut det med ersättning så det var rätt rinnigt. Allt finns naturligtvis förevigat på film! Får se vad det blir för läckerheter imorgon. Oxfilé med bearnaisesås kanske?

Nu har Lejonet somnat, han var rätt trött. Han fick se bilar-filmen som gick på tv innan han skulle sova och han satt som i trans. Det är faktiskt en väldigt bra film och jag blir alltid lite rörd på slutet, det är så fint:) När han låg i sin säng började Penntrollet skrika på nedervåningen och mitt i sömnruset sa han: Pappa ge Ias dä (dvs Pappa måste ge Penntrollet nappen). Gulliga, omtänksamma Lejonet!

Julklappstips

Här kommer världens bästa julklappstips:

Till din fiende, ge förlåtelse
Till en motståndare, tolerans
Till en vän, ditt hjärta
Till varje barn, ett gott exempel
Till dig själv, respekt

Lejonmormor och Offa

Lejonmormor är fenomenal! Hon hjälper både mig och Lejonmoster så otroligt mycket med våra barn. Vet inte vad vi skulle göra utan henne. Idag när jag var på vårdcentralen för femtielfte gången så hade hon båda killarna och eftersom jag var så trött på fm tog hon dom på promenad så att jag fick vila. Hon och Lejonoffa (som ofta går på promenad med Lejonet) bjuder på allt; mat, omsorg, stöd och kärlek. TACK!

Julshopping

Igår var det dags för den första julshoppingturen. Jag, Lejonmormor och killarna begav oss till Kungens kurva. Det blev besök på bl a Ikea, Hemtex och Jula men mest spenderade vi helt klart på Toys R Us. Det blev till och med två besök där samma dag! Det blev grymt många presenter köpta där och jag hoppas att småknattarna kommer att bli nöjda. Förutom jul så har vi ju två små figurer som faktiskt fyller år i december också.
För att inte spilla någon tid så intogs lunchen i farten i äkta Haglöfsanda:)

Burr kallt!

Vilken kall dag det har varit idag! Burrkallt som jag och Lejonet brukar säga. Jag och mamma plus killarna var på långpromenad och jag var tvungen att låna ett par långkallingar av mamma, höll på att frysa benen av mig! Jag tänkte på det imorse men gav upp letandet då dom gömde sig i garderoben och Lejonet stod nere och tjoade efter mig.

Igår var det första december och Lejonet fick öppna sin allra första present i julklappskalendern som han fått av lejonmormor och lejonoffa! Ögonen lyser på honom och lyckan har varit stor dessa två dagar då det varit bilar i paketen:) Han går runt med dom hela dagen lång! Att säga att han är biltokig är en underdrift:)

Penntrollet växer och blir stor, nu sitter han gärna i matstolen och tycker det är kul att äntligen få vara med på riktigt. Snart är det dags att pröva lite riktig mat också, måste bara ladda videokameran först!

RSS 2.0