Lejonet

Ni som läser min blogg har säkert sett att jag hittills inte har lagt ut några kort på vårt älskade lejon, och det har jag, av olika anledningar, helt medvetet låtit bli. Men jag är så otroligt stolt över alla framsteg han gjort och vill därför dela med mig av lite kort på honom.

På grund av Lejonets, och alla andra prematurbebisars, känslighet för infektioner så ser man ofta dessa barn som svaga och lite klena. Men egentligen så är det ju precis tvärt om. Det här är de starka barnen, dom som har fått kämpa för att överleva. Visst är dom fantastiska! Och särskilt Lejonet:)

Lejonet, 5 dagar gammal, i kuvös med CPAP och så kallat fullt övervak dvs övervakning av hjärtslag, andetag och syresättning.
image9

Lejonet 8 månader
image10

Busunge!
image11

TREVLIG HELG!

Barnvagnsamatör

Vilken härlig dag vi har haft! Vi packade pick-nickkorgen och åkte till Hågelby tillsammans med Lejonmoster och kusinerna. Lejongudfadern följde också med, vilket vi tyckte var roligt. Först var vi dock upp på lejonberget och inspekterade altanbygget och sa hej till stackars sjuklingen. Krya på dig H!

Väl på Hågelby fikade vi och hade det mysigt och killarna lekte i lekparken. Jag sa också att jag letat efter myggnätet till vagnen, kan ju vara bra att ha nu när insekterna börjar vakna till liv. Lejonmoster informerade mig då om att det var infällt i suffletten. Tur att det finns nån barnvagnskunnig!

Blodtrycksmätning

Idag var det så dags för 24-timmarsmätningen av blodtrycket och halv tio var jag och Lejonet uppe på vårdcentralen och hämtade den. 2 gånger i timmen tar den blodtrycket och hittills har jag haft skrämmande höga värden så nu vågar jag inte titta längre, blir helt nojig. Jag får ju i alla fall veta resultatet senare och jag är rätt övertygad om att det är fråga om medicinering nu... Det är jobbigt att göra det här tycker jag. Jag går runt med en manschett på armen och en gräslig dosa runt magen, och därimellan stora gråa sladdar. Det ser verkligen inte klokt ut och den är svår att dölja, det ser ut som om jag går runt med gammal mobiltelefon a la 80-tal i en käck svart läderväska. Varje gång den sätter igång ska jag stanna och slappna av i armen. När jag var på väg hem brummade den igång och jag stannade och stod som ett fån mitt på trottoaren. Då kom mamma och pappas granne och undrade varför jag stod där:)
Ja ja, det är ju bra att få blodtrycket noga uppkollat. Bara 20 timmar kvar.

Sköna söndag!

Idag var det spa-dags och det var tre förväntansfulla mammor som drog iväg till Nynäshamn!Vi hade en helt fantastiskt underbar dag och det hela inleddes med en brunch bestående av allt mellan himmel och jord, från sill, brieost, äggröra, omelett till kaffe, brownies och pannacotta med hallon! Mätta, med magarna i fyra hörn (förutom en av oss då som hade en rund och fin gravidmage...) gick vi ner till spat där vi myste i varma bad ute med havet inom luktavstånd. M kämpade även på inomhus en stund i en bassäng där man simmade mot en ström! Solen strålade och vi satt även och kisade på den fantastiska altanen, med dom obligatoriska badrockarna och tofforna!

På eftermiddagen var det dags att bli lite ompysslade och jag hade en behandling som hette Lugna sinnet vilket innefattade ryggmassage, ansiktsrengöring och massage samt handmassage. Supernice!

På vägen hem var vi alla lite smådåsiga och satt och babblade i bilen. När vi hade kört i ca 25 minuter tyckte vi att vi inte riktigt kände igen oss, vägen såg liksom lite annorlunda ut. Helt plötsligt dök motorvägen till Stockholm upp och vi insåg att vi var lite fel... Vi skulle till Södertälje:)


 

Sociala fredagen

Äntligen har jag fått socialisera lite igen! Efter all feber, magsjuka och dyligt var jag igår överlycklig över att få träffa lite folk igen, man blir faktiskt lite uttråkad när man är sjuk så länge. Lejonet också tror jag. Igår vid lunch ringde kompis M och sa att hon och lilla prinsessan var i Tumba centrum och undrade om vi ville träffa dom där. Det var skönt att få komma ut och kolla lite affärer och äta lunch, och viktigast av allt, att träffa M och E. Det var jättelänge sedan vi träffade dom (nåja, flera dagar i alla fall, kändes som en evighet:)) Efter det åkte jag hem till Lejonmormor och lämnade Lejonet, som skulle sova där då jag, E, Lejonmoster och LejonC skulle på Klockhusshow på Hågelby ( http://www.domandra.com ).

På hemvägen ringde syster och vi träffades i centrum och fikade och kollade lite affärer, vilket var mysigt. Det blir inte så ofta som vi är ute och fikar, tyvärr, men desto roligare blir det när det blir av!

Se´n var det bara hem och duscha och byta om inför kvällens show med middag, vilket var jättetrevligt och underhållande! Lejonmoster - drog ni på er svarta peruker och glajjer och fortsatte partyt hemma?!

Lejonmormor rycker ut, återigen

Jaha, man skulle ju kunna tro att den här magsjukegrejen var över men inte vet jag. Det verkar liksom inte så. Fast Lejonet är piggt så det är ju toppen. Lejonmormor erbjöd sig återigen att ha Lejonet så att jag skulle få vila. Tack snälla Lejonmormor! Jag vet att jag inte säger det tillräckligt ofta men jag vet inte vad jag skulle göra utan dig! Puss!

Under isen

I söndags var Lejonet äntligen åter sitt vanliga jag igen! Då hoppade magsjukan på mig istället... Mådde inte sådär väldigt toppen i söndags och inte igår heller för den delen. Lejonmormor ställde som vanligt upp på ett fenomenalt sätt och hade Lejonet hela måndagen så att jag fick vila. E gick upp kl 5 på måndagsmorgonen för att fixa i ordning allt och skjutsade se´n Lejonet till Lejonmormor. Också det en bedrift tycker jag, som själv knappt är kontaktbar innan kl 6 på morgonen... Magen är fortfarande lite öm och illamåendet hänger kvar litegran, hoppas det går över snart.

I natt vaknade jag ständigt, antingen av att Lejonet låg på mage i sängen så att jag fick vända på honom (han låg dock i sin säng men jag antar att jag nästan känner på mig när han har vänt på sig för vaknar gör jag tydligen) eller så vaknade jag och letade efter Lejonet i min säng, för att efter en stund komma på att han ligger i sin egen säng. Detta letande är helt absurt, jag letar i små skymslen och vrår där han absolut inte skulle få plats. Som sagt, jag är inte riktigt kontaktbar innan kl 6:)

En gång i natt började jag böka runt hos E också. Han vaknade och undrade vad jag höll på med. Jag var djupt upptagen med att försöka lägga en kudde på utsidan så att inte Lejonet skulle ramlar ner och blev lite irriterad av att bli störd. "Men det är ju jag som ligger här, Lejonet ligger ju i sin säng", sa E. Hm, mutter mutter, jasså det är du, mumlade jag och somnade om.


Dags för ny mobil?

Äntligen verkar det ha vänt med Lejonets magsjuka! Jag håller i alla fall tummarna! I går var det verkligen helt galet och kl 1 i natt var jag upp och bytte 3 gånger på honom inom loppet av 10 minuter... Men efter det lugnade det ner sig. I morse hade vi dock en smärre incident som även fläckade av sig på mina byxor och eftersom jag rent utsagt blir skitäcklad av sånt så slet jag av mig byxorna och slängde in dom i maskinen. När jag några minuter senare står i köket hör jag ett konstigt ljud från tvättmaskinen. Bonk, bonk, bonk. VAR SJUTTON ÄR MIN MOBIL???

Barnmorskorna

Varje vecka ser både jag och E det både härliga men samtidigt omtumlande programmet Barnmorskorna som filmas på Huddninge sjukhus. Jag har ju själv aldrig varit på förlossningen men då och då springer någon bekant förbi kameran och det är kul! Häromveckan var det en av neo-sköterskorna som gick förbi med en transportkuvös, en likadan som Lejonet åkte i upp till akutrummet när han föddes. Och igår var det dramatiskt i programmet och barnläkare tillkallades akut. "Martino kommer!" ropade en av barnmorskorna. E och jag spärrade upp ögonen för att få oss en glimt av den barnläkare som tog emot Lejonet när han kom till världen. Det var superstressigt och fullt på förlossningen och i stället för Martino dök det upp en annan skäggprydd och mycket välbekant herre vid namn doktor E och han var ingen mindre än min läkare som jag hade under min havandeskapsförgiftning! Det var kul att se, särskilt som det gick bra för bebisen i programmet!


Magsjuk hängbjörk

I tisdags tyckte jag faktiskt att Lejonet var lite bättre, för att igår övergå till magsjuka... Jag vet inte hur många blöjor jag (och E) har bytt se´n igår kväll. I natt tror jag att vi bytte på honom ca 1 gång i timmen och vi försökte få i honom så mycket vätska vi kunde, samtidigt ville vi ju låta honom sova så mycket han kunde. Nu på morgonen bytte jag på honom 3 gånger på 45 minuter! Just nu får han små doser av majsvälling och vätskeersättning. Tycker så himla synd om honom! Nå´n som har några bra magsjuketips?


Hängbjörk

Igår var lilla Lejonet verkligen en hängbjörk. Redan när jag lyfte över han i min säng på morgonen vid halv sju så anade jag oråd, han var ovanligt tyst och stillsamt och kändes lite varm. Jag hämtade välling som vanligt och han åt, fast inte med den vanliga glupande aptiten. När han hade ätit ungefär hälften slutade han helt utan förvarning kom allt upp igen. Han fullkomligt kaskadkräktes, som han ibland gjorde när han var riktigt liten, och hulkade och snuftade om vartannat. Hela han, jag och sängen var totalt nerspydda. Stackarn! Jag tog ut han i badrummet och tvättade av honom och tog tempen som visade på 39 grader! Med andra ord var det hängbjörkarnas dag igår med ett mycket ynkligt Lejon. Och som vanligt tvivlade jag på min förmåga att ta hand om honom på bästa sätt och blev orolig. Den smått panikartade känslan av att varje lite förkylningstecken är en katastrof lever fortfarande vidare i mig, precis som när han var nyfödd. Återigen önskade jag att jag hade neos alla barnläkare i rummet bredvid...

Gossedjuren förpassas till fotändan!

Lejonets 6-månaders kontroll gick jättebra och han skrattade och skuttade runt som vanligt. Det är alltid skönt att få bekräftat att allt verkar vara ok. Jag pratade även med läkaren om Lejonets knasiga tilltag att hålla på att rulla runt på mage när han sover. Jag frågade om det var farligt om barn sov på mage. "Ja", blev det raka och beslutsamma svaret. Usch då, sa jag och blev oroligt. Det är ju inte alltid jag vaknar och kan vända på honom. Det förstod hon naturligtvis och menade att det är ju nåt som man inte kan göra nåt åt, man kan ju inte sitta och titta på honom hela natten. Nog för att han är så söt så man nästan skulle kunna göra det, men jag skulle nog bli lite trött. Man kunde dock se till att han inte hade några gossedjur som låg för nära ansiktet. Om ett barn sover på magen kan det tydligen bli nåt knas på impulserna till andningsorganen så att dom slutar andas. Läskigt. Gossedjuren försvann illa kvickt.

Tyvärr blev det inget av med min blodtrycksmätning, apparaten var dubbelbokad så jag får göra det nästa torsdag i stället. Trist för jag ville gärna få det gjort.

Idag har svärföräldrarna varit här med våra däck som svärfar med rätta fått av bilfirman Bluff & båg. (Se tidigare blogginlägg.) När vi köpte vår bil skulle det följa med sommardäck men eftersom det var vinter så köpte vi vinterdäck som sattes på bilen istället. När vi senare tittade närmare på "sommardäcken" upptäcktes det att det inte alls var sommardäck utan vinterdäck. Vinterdäck till en folkvagnsbuss. Sist jag tittade hade vi inte en sån.

Venedig

Världens mest romantiska stad - dit ska vi på vår bröllopsdag i maj!Solglittrande kanaler, vackra palats, romantiska broar, mysiga trattorior och rofyllda gondolfärder. Åk till Venedig och njut!
Så skriver dom på Vings hemsida och det är precis det vi tänker göra!

Fantastisk förmån

Åh, det är verkligen härligt att vara mammaledig! Igår tog jag och Lejonet en promenad i solskenet, hem till Lejonmormor. När vi kom fram sov Lejonet sött på altanen, ute i friska luften. Själv satt jag och drack en latte och läste en tidning och efter det fick jag massage av Lejonmormor. Efter lite lunch gick vi alla tre ner till centrum och shoppade lite, det gick bra eftersom det var så lite folk i affärerna då. Jag köpte diverse coola bebiskläder och även en ögonskugga till mig själv.

Att vara mammaledig är en fantastisk förmån!!!

RSS 2.0