Gräsänka

Förra veckan var jag gräsänka i nästan fyra dagar. "Åh, vad skönt för dig", sa dom flesta. "Åh, vad tomt", tyckte jag. Fast visst var det liiiite skönt också. Fast det räckte definitivt med 4 dagar. Jag var i och för sig inte hemma så mycket, när jag inte jobbade var jag på bio med mor och syster och hittade på andra saker. Det är dock nyttigt för alla inblandade att få längta lite, att inte ta varandra för givna.

I fredags efter jobbet åkte jag upp till E och Lejonet som var hos svärföräldrarna i Dalarna. Vi har nu haft en underbart skönt helg med mycket god mat, sovmorgnar och trevligt sällskap. Lejonet, som vaknade runt 6 på morgnarna, blev överlycklig när Lejonfarmor stack in huvudet och hämtade honom. Och E och jag blev minst lika glada som fick fortsätta sova:)

Tack för en underbar helg, jag är så tacksam att jag fått världens bästa svärföräldrar!

Kängurupojkens pappa

Det finns en helt fantastisk blogg som handlar om Kängurupappan. På ett otroligt underhållande men samtidigt känslofullt sätt skriver han om hur det är att vara pappa till Joel som föddes i vecka 28. Tårarna rinner när jag läser men samtidigt kan jag inte låta bli att skratta igenkännande när han skriver om att ha "blodtryck som en giraff", att man kallar övriga föräldrar på neo för "Lejonets mamma/pappa" utan att ha en aning om vad dom själva egentligen heter i förnamn samt alla jobbiga, fina, ångestfyllda, underbara, ledsna och fantastiska situationer man får uppleva när man får ett för tidigt fött barn.
Läs, njut och fundera!

http://www.viforaldrar.se/bloggar/kangurupojkens-pappa/

Första stegen!

Idag har Lejonet tagit sina första steg! Det var alldeles nyss och han stod vid E. Jag skulle ta honom och sträckte ut mina armar mot honom. Då stegade han plötsligt iväg och tog 2-3 steg innan han var i min famn! Helt otroligt!

På jobbet är det fortsatt stressigt och revisorerna har varit där hela veckan. Jag fick dock en mycket trevlig lunch med kompis M, som var inne i storstaden på kurs. Det är så skönt att komma iväg ordentligt på lunchen, annars är det lätt att man slänger i sig maten och se´n fortsätter knappa på datorn. Inte bra.

Häromdagen köpte jag ett mönster till en kjol och top som jag tänkte ha när jag ska vara tärna på nyårsbröllopet. Lejonmormor ska hjälpa mig att sy (läs: Lejonmormor ska sy och jag titta på). Nu återstår bara att köpa tyg också, silverfärgat ska det vara, enligt önskemål från bruden. Det fanns en del olika material, måste fundera och köpa snart så att vi hinner sy, sånt kan ju liksom ta lite tid!

RSS 2.0