Lejon åker pendeltåg

Igår åkte jag och Lejonet in till stan för första gången - med TÅG! Han får ju inte åka kollektivt men nu känner vi att vi långsamt kan börja lätta lite på det och försiktigt utsätta honom för lite baciller i taget. När vi klev på och tåget började åka såg han livrädd ut men se´n hämtade han sig:) Väl inne i stan gick huvudet runt runt och han var fascinerad av allt han såg. Vi hälsade på på mitt jobb och åt lunch med jobbarkompis K, vilket var kul. Jag pratade även med min chef, som dessutom ska sluta, men han hade inget nytt att komma med gällande löneförhandling. Men han lovade att han skulle prata med VD:n om det samma dag. Det är nog bäst det eftersom hon också ska sluta vilken dag som helst. Vem min nya chef blir vet dom inte, det beror på - oups det kanske jag inte får berätta förresten, det kanske är hemligt än så länge. Bäst jag låter bli att berätta det. Men det är inte så spännande så förvänta er inte det.

Efter lunchen stensomnade Lejonet i vagnen av alla spännande intryck och jag köpte en latte och promenerade i solen till söder där jag hoppade på tåget. Jättemysigt var det! Halvvägs hem vaknade Lejonet nöjd och utsövd och passade på att flörta lite med medpassagerarna, damer som herrar, han är inte så noga!

Mors dag

Igår var det Mors dag och jag hade en underbar dag!
Först fick jag sovmorgon och maken och Lejonet gick ut en sväng. När jag sedan kom upp hade dom varit och köpte gott ciabattabröd till frukost och jag fick en latte till det. Världens godaste frukost! På bordet stod också blommor, kort och present - ett örngott som det står "Världens bästa mamma" på. Jag blev jätteglad! Tack världens gulligaste Lejon, att du kom till världen är egentligen present nog!

Jogging

Ta fram luktsaltet - jag har varit ute och joggat. Första gången på typ 1½ år eller nåt. Gick väl sådär, och väldigt långsamt. Men dock, sprang gjorde jag.

Innan jag gav mig ut beklagade jag mig för maken gällande mina farhågor om att folk skulle skratta och göra sig lustiga över mig. Jag menar, jag är ju inte den mest vältränade personen på den här planeten.

Efter halva rundan är det en superlång och jobbig backe och jag började lite försiktigt uppför med ännu långsammare jogging. Jag sprang förbi två killar i typ 16-års åldern som stod och hängde vid sin moppe. Dom tyckte nog att det såg lite komiskt ut men dom sa inget. Jag lunkade vidare men övergick efter en bit till gående. Jag hör plötsligt moppen bakom mig och när dom kommit ifatt mig svänger dom intill mig, saktar ner och säger: "Ska ru ha skjuts?" Jag kunde inte låta bli att skratta och flämtar fram ett: "Nej tack".

Hm, jag sa ju att folk skulle göra sig lustiga över mig. Nästa gång blir det elljusspåret, det är mindre pinsamt.


Back in town

Nu är vi tillbaka från Italia! En härlig semester har vi haft, när vi kom ner vill säga:) Som jag berättade i mitt förra inlägg så började ju inte resan så bra och dessvärre fortsatte flygresorna i den stilen. När vi väl satt på planet i Amsterdam, fastspända och klara, fick vi vänta där i en timme "due to heavy rain in Venice". 7 timmar försenade anlände vi dock till Venedig är vi njöt av sol, regn, högvatten, kyrkor, trånga gränder som vi gick vilse i, härligt kaffe, gott vin, mumsig pasta och pizza etc etc. Venedig är verkligen så romantiskt som man föreställer sig! Vem vet, kanske kommer det bilder vid ett senare tillfälle.

Innan vi åkte kände jag att jag började få ont inne i foten och det troligtvis orsakat av utnötta skor. Resolut gick jag till affären och köpte ett par nya, nästintill identiska med dom gamla, Ecco receptor-gympaskor. 800 kronor fattigare hade jag nya skor som satt som en smäck. Yrvakna gick vi upp klockan 2 när vi skulle åka och i bilen till Arlanda råkar jag titta ner på mina fötter. Jajamensan, på fossingarna sitter mina urgamla, slitna skor. Det är jag i ett nötskal.

Schiphol

Just nu ar vi pa Schiphol flygplats i Amsterdam. Vi borde ha varit i Venedig. I morse 6,20 satt vi alla pa planet och det borjade rulla ut pa banan. Plotsligt meddelade kaptenen oss om att en lampa hade borjat lysa i cockpiten och tekniker fick tillkallas. Efter mer an 1 timme kunde dom konstatera att vi inte fick flyga med det felet och alla fick ga av och skulle hamta sina vaskor och bokas in pa andra plan. Nar vi stod och vantade pa vaskorna sa dom plotsligt i hogtalarna att vi skulle flyga trots allt, att dom lagat felet, och alla troppade ivag. Nagot sena kom vi till Amsterdam och da hade vi naturligtvis missat vart nasta flyg till Venedig. Sa nu sitter vi har, och ar nu inbokade pa ett plan som ska avga kl 14,40, vi haller tummarna for att det funkar!

Vi fick mat-vouchers och aven nagra minuters gratis mail-tid! Varre stallen kunde man nog vara fast pa; har finns bade toaletter a la beach med vagmusik och fagelkvitter samt spa!

Skepp ohoj gondoljärer!

Ojoj, vad svårt det är att packa! Jag släpar alltid med mig hopplöst mycket. När resväskan nästan var full kom jag på att jag hade glömt skor, genast blev den ännu fullare! 12 st tröjor/linnen har jag med mig. Vi ska vara borta i 4 dagar. Det säger väl allt och mina färdigheter i packning. Men som ordspråket säger: vill man vara fin får man... ha övervikt på planet:)
Kl 6:20 i morgon bitti går planet!

Skepp ohoj gondoljärer, här kommer vi!

Torsdag

Igår var det mycket på gång. Först var jag till hjärtläkaren i Södertälje, pga mitt höga blodtryck. Jag var vettskrämd när jag kom dit. Jag blev uppkopplad till en apparat där dom kollade ekg och se´n fick jag vänta på läkaren. Den snälla sköterskan la över mig min tröja "så att du slipper hälsa på läkaren barbröstad" sa hon. Tack tack! Läkaren gjorde ultraljud av hjärtat och kunde konstatera att allt såg bra ut, vilket var väldigt skönt! Enligt min erfarenhet så är många specialistläkare lite träiga. Väldigt duktiga på det dom gör men totalt socialt inkompetenta. På det här stället jobbar dock undantagen som bekräftar regeln, dom är jättetrevliga och sympatiska.

Jag har även tidigare varit där, också då för mitt blodtryck. Jag var då hos en annan läkare och han konstaterade att jag led av "xxx=nåt konstigt ord". "Det betyder att du får högt blodtryck när du ser personer med såna här", sa han och pekade på sin vita rock:) Vi pratade en stund och han var verkligen sympatisk. När jag skulle gå ut genom dörren var jag glad och lättad och innan jag försvann runt kröken ropade han "Och du Petra". "Ja", sa jag och stack in snoken igen. Han log och sa "Vi läkare är inte så farliga egentligen". Det var så gulligt så att jag nästan började gråta.

Efter det var det dags för intervju. Ja, ni läste rätt. Det hela började  för två veckor sedan med ett besök hos Manpower efter att jag skickat in en ansökan. Det här var dagen efter min maghistoria och jag fick åka till intervjun med (inte så) tjusiga nålstick i armvecket. Det gick dock jättebra och jag blev, tillsammans med två andra, utvald att gå vidare. Igår träffade jag så företaget, som ligger här i Tumba. Det kändes väl sådär, dom var trevliga men kanske hade jag för lite erfarenhet. Precis nu så ringde rekryteraren och berättade att dom valt att gå vidare med annan sökande, som hade större kunskaper i redovisning. Fast det känns rätt ok. Fast lite besviken blir man ju trots allt. Jag får fortsätta att kolla runt för jag känner nu att jag gärna vill jobba närmare där jag bor. Man har liksom fått lite andra prioriteringar efter att man fått barn:)

Uppdatering

Eftersom det var så hiskeligt länge sedan som jag bloggade nu kommer här en liten uppdatering om vad som har hänt:

  • Jag har fått blodtrycksmedicin. Efter att Lejonet föddes fick jag en sort som hette Zeloken och av den fick jag hemska mardrömmar. Jag låg och grät och skrek på nätterna. När jag pratade med läkaren sa hon att jag skulle på en sort som hetta Metaprolol. Bra, tänkte jag, då slipper jag mardrömsmedicinen. Jag steppade iväg till Apoteket och när jag kom fram till disken ska dom: "Vi har tyvärr inte just den medicinen men du får den här, den är likvärdig. Den heter Zeloken." Jag gick slokörad därifrån med mardrömsmedicinen.
  • Jag och M har övningsgått 5 km inför Vårruset.
  • Jag har mardrömmar om Vårruset. Jag hade glömt alla mina kläder och tappade bort M innan start.
  • Jag har varit på gymmet för första gången sedan jag fick barn. Insåg till min förskräckelse att jag hade på mig en vit tröja som var genomskinlig. Inte sexigt.
  • Jag har fått en återbudstid hos hjärtläkaren och ska dit imorgon, torsdag. Fruktansvärt nervöst.
  • Och så ska jag göra en annan sak imorgon också, men det får ni veta om det går bra. Eller så kanske jag berättar även om det inte går bra. Vi får se.

Åter på kirurgakuten

Så var det åter dags för ett besök på kirurgakuten... Har blivit lite väl många besök där på sistone tycker jag. Det började i söndags kväll och strax efter kl 22 hade jag så ont i magen så att jag inte stod ut längre och jag och mamma åkte till akuten. Dom tog blodprover (inte helt ok) och temp (ja-feber) och, efter typ 2½ timme, fick jag träffa en läkare som trodde att jag hade en infektion i tjocktarmen. Vila och flytande föde i 3 dygn. Jaha. Ni anar inte hur hungrig jag har varit de senaste tre dygnen (och är fortfarande)! Ser jag en kycklingsoppa så kräks jag. Är även rätt trött på nyponsoppa. Och blåbärssoppa. Och hallonkräm.
Ikväll tänkte jag faktiskt ge mig på lite grillad kyckling med ris. Ser fram emot det som ett barn ser fram emot julafton! Hoppas bara att magen klarar det!

Vårruset

Inte för att jag vet hur det gick till men på nåt sätt lät jag mig övertalas till att vara med i Vårruset. Har ingen aning om hur jag ska orka älga runt 5 km. Jag skyller allt på M:) Snacka om att ha övertalningsförmåga. Lär dom ut sånt på Stora Banken AB?

Valborg!

Nu har vi firat Valborg och Lejonet fick för första gången se en majbrasa! Det var mysigt tyckte han, och vi också. Vi är i Dalarna hos lejonfarmor och lejonfarfar och vi gick till en brasa som ordnades i området där dom bor. Det fanns också kaffe, bullar, korv etc till försäljning och var väldigt trevligt.

Pga mobilincidenten har nu en sprillans ny mobil beställts på nätet och väntas inom dom närmaste dagarna. Kanske kan man få lite fason på mobilanvändandet igen.

Nu ska vi mumsa vidare på allt gott som svärmor gör. Bäst att avstå från att ställa sig på vågen när jag kommer hem.

RSS 2.0