Ta fram luktsaltet-nya inlägg 2 dagar i rad:)

Som ni säkert förstår är det jag som lägger Lejonet idag:) Än så länge går det bra och jag har bara varit in en gång, och det hade jag säkert egentligen inte behövt. Han är verkligen jätteduktig!

Idag har vi varit och hälsat på på E:s jobb, det är ju dags för honom att börja jobba på måndag. Tänk att han redan har varit hemma ett år! Märkligt att bli själv hemma på dagarna (eller själv och själv, jag har ju två små barn:)), vi har ju varit hemma tillsammans så länge nu. Även fast det har varit en jobbig tid så har det ju även varit otroligt mysigt.

På eftermiddagen var vi förbi dockfamiljen på berget en sväng. Dockan och Penntrollet låg så sött på golvet i vardagsrummet och Lejonet älgade runt som vanligt och tryckte på alla knappar han kom åt. Vi får väl se hur många larm som går igång där i natt:)

Var även en sväng på vårdcentralen imorse för att kolla mitt blodtryck (never ending story), och det var faktiskt rätt ok, 130/86. Mina blodtrycksmätningar på vårdcentralen, efter graviditeten, är ju faktiskt en historia för sig. Kanske berättar jag om dom nån kväll.

På lördag ska vi på bröllop! Lejonet och Penntrollet ska vara hos mormor och morfar. Ska bli kul men jag är lite orolig för att min klänning ser ut som ett nattlinne, fastän både lejonmoster och kompis M har bedyrat att så inte är fallet. Lejonet och Penntrollet ska även sova hos mormor och morfar så det gäller att inte dricka för mycket så vin så att jag riktigt kan njuta av att få sova. Är det för tidigt att lämna bröllopsfesten typ halv åtta? Undrar om man kan får med sig lite efterrätt och tårta hem om inte det hinns med? Hm. Bröllopstårta i sängen kanske? Vilket himmelrike:)

Kvällskaos!

Ikväll är det mannens körkväll och jag är med andra ord själv medtvå små barn vid läggning. Orutinerad som man är skapar detta onekligen vissa problem, särskilt då killarna ifråga, dvs Lejonet och Penntrollet, verkar ha bestämt sig för att inte samarbeta med mig. Penntrollet skriker i högan sky så fort jag försöker lägga ner honom. Jag måste ju dock göra Lejonet redo för sängen så när jag har lagt honom på skötbordet börjar Penntrollet vråla i högan sky. Samtidigt sparkas Lejonet vilket omöjliggör ett fortsatt hanterande på skötbordet. Alltså lyfter jag ner honom och låter honom lufta medan jag tar hand om Penntrollet. Då kissar Lejonet på golvet. För att förhindra att han klampar runt i det tar jag bort honom därifrån och torkar av honom men när jag försöker sätta på honom en blöja börjar han slå mig. Han tycker det är jättekul och förstår säkert inte hur fel det är men jag inser ju att detta är något vi måste ta ur honom genast. Efter lite brottande och mera vrål från Penntrollet har jag lyckats värma välling och lagt Lejonet, som dock inte har somnat än utan ligget ich ropar på pappa i sängen. Hm, ja, där är jag nu...

Nu sover Lejonet:)

Penntroll

Insåg precis att bloggen inte ens har uppdaterats med information om vårat nytillskott! Lejonfamiljen har utökats med ett litet penntroll! Penntrollet föddes med snitt på kronprinsessans födelsedag den 14:e juli och vägde 2960 gram och var 48 cm lång. Smeknamnet kommer av hans kalufs som envisas med att stå åt alla håll! Lejonet och Penntrollet är naturligtvis dom sötaste små killarna i hela världen!

Somna själv

Just nu håller vi på att försöka få vår son att somna själv (vår äldsta son alltså - har fortfarande inte fattat att jag har två!). Eller försöka och försöka, E prövade häromdagen och det var inga som helst problem och jag har nu precis gått ut ur rummet och än så länge hör jag inte ett pip. Måste gå och kolla vad han gör. Ett ögonblick!

Han stod och gungade på alla fyra:) Och när han såg mig så reste han sig naturligtvis. Vi gnuggade näsor ett tag och nu har han lagt sig igen. Spännande det här! Och helt plötsligt får man bloggtid eftersom jag ändå sitter här i rummet bredvid:)

RSS 2.0