Badpolare!

foto0185 (MMS)

Badpolare!


Bilprovningen. Där sitter vi nu och vänt...

Bilprovningen. Där sitter vi nu och väntar. Jag och småkillarna. Jag tycker det är rätt trist men killarna tycker det är spännande:) rolig liten måndagsutflykt liksom. I morgon ska vi besöka dagiset lejonet ska börja på i augusti. Känns väldigt märkligt måste jag säga. Tänk om han inte trivs. Tänk om personalen är knäpp. Tänk om dom inte ser hans behov som jag gör. Tänk om.


Sundbyholms slott

Nu har vi varit på Sundbyholms slott och det var helt underbart! När vi kom igår fikade vi i källaren på slottet. Kaffe och kakor, kakor, kakor - och mer kakor! Efter det gick vi en promenad i den fina omgivningen, det var soligt och fint och vi gick utmed vattnet. När vi kom tillbaka till rummet korkade vi upp bubblet vi fick när vi checkade in, otroligt flott tycker jag:) När vi gjort oss fina gick vi åter till slottet och åt en härligt 4-rätters middag bestående av pilgrimsmusslor, entrecote med portvinssky, café de paris-smör och klyftpotatis, gårdsostar med fikonmarmelad och slottsbakat bröd och avslutningsvis fick vi chokladfondant. Mums!

Vi sov som stockar båda två och njöt se´n av en underbar frukostbuffé med allt vad man kan önska sig. Se´n trippade jag iväg och fick min massage.

Men dagen var inte slut där. Vi åkte vidare och fikade hos en kompis till E och se´n blev det lunch i Strängnäs på ett underbart gulligt litet café.

Vilket dygn!!!

Mysdag

Har haft en riktigt skön dag idag! På förmiddagen åkte vi till södertälje med H och Em och åt smaskig thai-buffé på sydpoolen. Efter det gick vi utmed kanalen och myste i solen. Vi strosade lugnt, stannade och köpte glass och konstaterade att vi hade det rätt bra:)

På eftermiddagen kom svärföräldrarna med vår bil, bromsar bytta och bilen tvättad, snacka om service. Dom lekte med killarna och E och jag fixade grillmiddag. Penntrollet tog även ett dopp i det blå, i bassängen alltså:) Han skrattade och stänkte vatten och hade det hur kul som helst!

Det är sommar-hurra!

Sol!

Vilket väder vi har haft idag, underbart! Var på morgonpromenad först vilket var skönt. Se´n stack vi upp till Lejonmoster där vi åt lunch, fikade och myste. Penntrollet sov två timmar efter lunch så då passade jag på att slappa lite i solen och Lejonet lekte med alla roliga leksaker som finns där. Och inte blev det nån sovstund för honom idag, det var ju så kul och mycket att göra hos Lejonmoster:)

Väl hemma igen blev det middag med kyckling och vitt vin. Såsen blev det inte så mycket kvar av för Penntrollet vecklade ut sina superlånga armar och välte såsskålen. Hm. Killarna var trötta och somnade tidigt så nu är det lugnt och skönt här:) Vi försöker städa lite eftersom svärföräldrarna kommer ner med vår bil imorgon. Men det känns som om både jag och maken dras mer och mer åt soffhållet... :)

Penntrollet njuter av smootie i sommarvärmen!

foto0171 (MMS)

Penntrollet njuter av smootie i sommarvärmen!


Tupplurar

Nu verkar Penntrollet äntligen ha lagt av med att vilja gå upp vid 4-snåret. Hoppas det håller i sig! Han vaknar dock vid 6 och vill gå upp, även fast han ser lite halvtrött ut. Därför ska jag nu försöka införa nya sovvanor som går ut på en liten sovis mellan 8-9 och se´n en längre tupplur efter lunch (samtidigt som brorsan - hurra, egentid!). Han är nämligen rätt trött redan vid 8-tiden. Men vi får se hur det går:) Det är planen i alla fall!

Igår blev det lite konstig sovning för oss alla tre som var hemma. Lejonet somnade vid kvart över ett och Penntrollet vid 2. Jag hade lite att göra så jag lät Lejonet sova till halv 3, längre än vanligt med andra ord. När jag tog upp honom var han fortfarande trött (han är en riktig sjusovare på eftermiddagarna!) och jag la mig med honom i soffan för att väcka honom lite mjukt och försiktigt. Men i stället för att väcka honom råkade jag också somna och vaknade med ett ryck halv fyra! Oups! Vaknade av att Penntrollet låg och pratade i vagnen utanför:) Men oj, vad mysigt det var!!!

Snart är det dags för morgonpromenad med bergsfolket!

RSS 2.0