Mamma!

Lejonet har sagt sitt första riktiga ord och det mina vänner är inget mindre än: Mamma!
Okej, om sanningen ska fram så var nog första ordet egentligen "Hej!" men "Mamma" är ju ett så mycket viktigare ord. Han har länge sagt Mamamamama och Papapapa, men nu säger han "Mamma" på riktigt och jag är stolt som en tupp! Till Lejonpappans förtret går han runt och säger det hela tiden:)

Morgonmys på tåget. Eller?

Åh, vad skönt det är att sitta och ta det lite lugnt på tåget på morgonen innan man börjar jobba! Eller, hur var det nu igen?

Vid 7-snåret smyger jag mig ut och släntrar iväg till stationen för att ta extratåget, som startar i Tumba. Det brukar vara så lugnt och skönt på det tåget. Väl på perrongen är det tåget inställt och plattformen fylls snabbt med folk. När tåget kommer är det redan fullt och jag får stå. På varje station väller det in folk tills vi står som packade sillar. Det blir jobbigt och folk blir på dåligt humör. "Kan du inte stänga av den där?" fräser en man (med rätta!) till en yngling som har musik på väldigt högt. Själv står jag och spanar på en person som ser ut att vara på väg av. Mycket riktigt, vid nästa station resor hon sig och går av. Då kastar sig en man upp på sätet mitt framför nosen på mig. Jag surar och tänker många fula ord varav "idiot" bara är ett av dom.
En station innan jag ska gå av ser jag återigen min chans att knipa ett säte och när personen reser sig är jag snabb som en iller och mycket nöjd sitter jag se´n som en drottning på sin tror. Undrar just hur många som i det ögonblicket, i sitt stilla sinne, kallade mig för idiot?

Gene Hunt och Donald Trump

Så är man då en arbetande kvinna och familjeförsörjare igen. Att säga att det känns bra vore väl en överdrift men det är ok. Min chef ser ut som en korsning mellan Gene Hunt i "Life on Mars"/"Ashes to ashes" och Donald Trump. Fast inte riktigt med samma personlighet.

Image:300philip glenister.jpg


Företagets redovisning är så skrämmande misskött (enligt ryktet mycket pga av den tidigare chefen som bara var där några månader och struntade i allt) så jag blir mörkrädd. Om jag säger att jag idag har ägnat hela dagen åt att stämma av ett av bankkontona (och är inte i närheten av att vara färdig med det) och just nu befinner mig i maj så förstår ni säkert vad jag menar. Siffrorna har det många gånger fifflats med så att det ska stämma. Vadå månadsbokslut? Vad är det? Min nuvarande chef, JC, håller just nu på med halvårsbokslut per den sista juni, som dessutom ska revideras... Äh, vadå, det är ju bara september:)

Min vikarie, J, är sjuk, jag har inga inloggningsuppgifter till datorn (fick idag chefens så att jag åtminstone kan komma in i bokföringsprogrammet och göra nån nytta) och jag kommer inte ens in genom ytterdörren eftersom min kod inte gäller längre. Och han som möjligtvis kan fixa detta, eller åtminstone förmedla kontakt till en fixare, är naturligtvis sjuk... Chefen har dessutom bara kontrakt t.o.m november och efter det är det ingen som vet vad som händer. Och i december är det årsbokslut.

Ser ni detta framför er och förstår problemet?

RSS 2.0