Helg i Marma

I helgen var jag och Lejonmoster i Marma och hälsade på vår morfar som fyllt 94. Vi hann både med handling, besök hos mormor på kyrkogården, förlora pengar på hästar och inte minst många mysiga fikastunder! Penntrollet, som även han var med, tyckte det va ett fasligt fikande och ätande. Inte för att han hade nåt emot det, det var bara en reflektion :)
Nedan ser ni vår härliga fikastund i vårsolen. Lejonmoster och jag tänkte att nu baxnar morfar när vi säger att vi ska fika ute, han som tror att vi ska bli förkylda bara vi öppnar dörren. Och för att inte tala om är Lejonmormor badar i Dalälven på försommaren... :) Men till allas vår förvåning opponerade han sig inte alls och satt sen en lång stund och njöt av vårvärmen!
 
På lördagskvällen lagade Penntrollet middag och det blev en mycket lyckad rätt; fisksoppa med saffran. Allihop slevade glatt i sig, även gamla morfar som normalt äter som en mygga :)
 
 

Seminarium

Idag är det dags att lämna kontoret och bege sig till stan för lite förkovring i momsen tråkiga värld. Men det är i alla fall gott fika och till och med afternoon tea. Synd vara att jag och L inte nyttjar onyttigheter de närmaste två veckorna. Men kaffet är i alla fall gott😆

Dagen avslutas med en inspirationsföreläsning med Therese Alshammar som jag gärna hade velat lyssna på. Dessvärre har vi lite logistikproblem och då Lejonpappan inte kan va på två ställen samtidigt (dåligt tycker jag, det hade säkert jag som kvinna lyckats med😆) så blir jag tvungen att åka hem innan den. Nu börjar det😁
Känner dock att jag kunde ha varit lite piffigare idag. Tänkte inte så långt i morgonstressen. Lite smink kanske. Och inte grövsta vinterkängorna. En har helrutig grön kostym. Det har i alla fall inte jag. Tack och lov. 


En ängel fyller 95!

Hej Mormor!
Idag fyller du 95 år - hipp hipp hurra för min Ängel-Mormor! Jag hoppas att du har det bra, var du än är, men jag saknar dig här hos oss <3. I min barnsliga tankevärld så bor du uppe bland molnen och ser vad vi gör - om jag inte tänker så blir jag överväldigad av sorg. Du kollar säkert också så att morfar har det bra, och du ser att han tuffar på, om än i något långsammare takt nuförtiden. Och han saknar dig jättemycket! Trots att ni va som katt och hund ibland så är det svårt att tänka sig ett liv utan den andra. Men han kämpar på och vi är hos honom så mycket vi kan. Nu har jag tänt mitt mormorsljus - jag vet att även Lejonmoster har ett, hon har säkert också tänt det idag, för idag är det DIN dag, finaste Mormor !
 
<3 Kram <3
 
 
 

14 dagar

 
Vad gör man när jackan börjar bli trång och kläderna krymper i garderoben?  I samråd med en kompis kör vi nu 14 dagar utan kolhydrater, för att få en liten skjuts och motivation åt rätt håll; vikt ner och motivation upp.
Det finns såklart många olika åsikter och läror, tips och strategier och personligen gillar jag statistik och mätbara resultat; vikt, procent av vatten och muskler etc. Dag 1 har förlöpt relativt bra enligt plan:)

RSS 2.0