Min son är en delfin!

I fredags var vi så äntligen på sydpoolen och badade, jag, Lejonet, M och E! Det var härligt (och vattnet var underbart varmt, 34 grader!) och Lejonet älskade det, han var som en delfin i vattnet! Jag kastade upp honom i luften och lät han komma under vattenytan på nervägen och han bara frustade bort vattnet och skrattade! Han åkte också rutschkana och lekte med badleksaker. Vi var också in en sväng till den stora, allmänna delen, där det finns ett litet ställe för barn men det är lite otäckt där för det är så hårt. E ramlade oturligt nog och slog huvet i det hårda golvet. Hon hämtade sig dock och båda småttingarna fick varsin reflex av en snäll badvakt:). Det var extra roligt att vara iväg och göra någonting tillsammans bara Lejonet och jag, och det märktes att även han tyckte det var roligt! Även om det går bra så är det kanske inte alltid kul att dela mammas uppmärksamhet med brorsan:)

Imorgon ska jag och Penntrollet till sjukhuset och göra ultraljud av våra hjärtan. Vi är med i en studie och vi gjorde ultraljud på Penntrollet när han låg i magen och när han precis var född och nu är det alltså dags igen, för den sista undersökningen. Och då ska dom även kolla mitt hjärta. Usch, känns lite nervöst. Inte helt bekvämt. Under tiden ska Lejonet vara hos kusinerna och busa!

Öppna förskolan

Idag var det dags för öppna förskolan i kyrkan igen. Eftersom vi varit förkylda var det jättelänge se´n vi var där. Det var kul och extra roligt eftersom H och E kom ner också! Vi hade sångstund, där Lejonet efter varje låt utropade "e lut" (=det är slut, dvs sången i det här fallet), lekte och fikade. Lejonet tycker bäst om att leka med garagen, tågbanan och alla bilarna. Att fika är inte så viktigt, att leka är roligast. Mamma ville dock få sig en kopp kaffe:). På vägen hem tog vi en extra sväng så att vi fick lite motion och båda barnen somnade i vagnen och fortsatte med det när vi kom hem, så då fick jag en lugn stund för mig själv. Det är rätt skönt så där mitt på dagen. Då brukar jag passa på att äta lite i lugn och ro, ta en kopp kaffe och kanske kolla lite på tv.

Imorgon är det bad i Sydpoolen med M + dotter som gäller. På fredag eftermiddagar får man komma och bada med barn i den varma bassängen. Penntrollet ska vara hos mormor. Ska bli jättekul att se hur Lejonet reagerar, han har ju aldrig satt sin fot på ett badhus förut!

Tack H!

När jag är ute och går har jag mina favoritstället där jag gärna går och spanar in i folks hus. Det är spännande att se hur det har det, hur dom har inrett osv. Många hus, särskilt dom nybyggda, är väldigt öppna och verkligen inbjuder till fönstertittande. När jag nattar Lejonet sitter jag bekvämt i hans fåtölj och spanar på dom stackars grannarna mittemot. Det är otroligt vad tydligt man ser på kvällen när det är mörkt!

Idag var jag och grabbarna på öppna förskolan i Storvreten. Jag hade tid på vårdcentralen kl 11 så H och dottern följde också med så var Lejonet kvar där med dom på öppna förskolan medan jag gick till läkaren. Det gick hur bra som helst Lejonet lekte nöjt när jag kom tillbaka. Jag är otroligt tacksam att H, som den mest självklara saken i världen, tog hand om Lejonet. Stor tack H - du är en pärla! Och att Lejonet gillar H går inte att ta miste på!

Bedårande

Nu ikväll satt Lejonet och Penntrollet, nybadade och fina, och myste i vår säng. Sitt stilla så ska jag ta kort på er, sa jag till dom. Då tog Lejonet Penntrollets hand i sin och så satt dom där och såg helt bedårande ut! Världens gulligaste killar!

Förkylt

Vi, som inte har varit förkylda på jättelänge, har de senaste veckorna åkt på det. Det började med att jag var riktigt förkyld, se´n blev Lejonet, se´n Penntrollet, se´n halsont för E och nu jag IGEN! Snälla nån! Jag inser ju att vi verkligen har varit bortskämda med att slippa förkylningar tidigare! Det är tråkigt när man är förkyld eftersom man inte kan hitta på saker, t ex gå på öppna förskolan, hälsa på folk etc. Tur att vi i alla fall träffar H och E annars hade vi väl blivit galna! De är också lite småsnuviga så vi träffades ute och lekte och fikade, jättemysigt!

När det gäller Penntrollet så har han den senaste veckan bara ätit 1 gång per natt. Vi ger han mat nån gång mellan 20-22 och se´n äter han inte förrän ca halv 4. Och se´n vid 7-8-snåret. Det är bra jobbat tycker jag, han är ju trots allt inte ens 3 månader fyllda! Hoppas det fortsätter så och att han t o m snart sover hela nätter!

Världens bästa storebror

Lejonet är världens bästa storebror! Idag, när Penntrollet satt i babysittern, hämtade Lejonet en av sina böcker och ställde sig bredvid Penntrollet och "läste". När vi klädde på oss för att åka iväg med bilen så började Penntrollet gråta och då gungade Lejonet bilstolen:) ! Lejonet är också mån om att ge Penntrollet nappen närhelst han tror att han vill ha den! Jättegulligt!

Mina fina killar

Idag var jag på vårdcentralen för att hämta en blodtrycksmätare. Jag ska gå runt med den i ett dygn och den mäter blodtrycket 2 gånger/timme. Något bökig och klumpig är den.
När jag var på vårdcentralen hade jag båda småkottarna med mig och när vi var inne hos sköterskan och kopplade upp mig så satt båda två som små ljus och sa inte ett pip. "Oj, vad snälla dom är", sa sköterskan. Då blev jag stolt som en tupp!

RSS 2.0