Slutspurt

Nu är det verkligen slutspurt som gäller på jobbet! Bara några dagar kvar till årsbokslutet, och vi passerar deadlines en efter en. Men även om jag jobbar sent så känns det onekligen super att kunna vara hemma bara fem minuter efter att jag åkt från jobbet!

Lejonet kämpar på med sin medicin, och jag är imponerad av E som lyckades så bra med det, även om han fick ta till lite hot och mutor. Mest mutor denna gång dock:) Efter avslutad behandling ska han få gå till leksaksaffären och välja nåt fint. Antagligen blir det väl nån liten tröstpresent till lillebror också kan jag tänka mig:)

Tänkte kolla in Arne Dahl på tv lite grann nu. Frågan är hur länge jag kommer att kunna hålla ögonen öppna. Har liksom haft lite problem med det på sistone:)

Närakuten

Eftersom planen var att E skulle åka till Dalarna med killarna denna vecka, och Lejonet sa att han hade ont i örat idag, tyckte vi det var bäst att en läkare tittade på honom. Prickarna och febern kvarstod ju. Jag bokade en tid via nätet till närakuten i Huddinge och eftersom vi inte hade nåt för oss så åkte vi dit lite tidigare, i förhoppning om att vi likt sist skulle få komma in tidigare. I receptionen tog de Lejonets personnummer etc och bad oss sitta ner. Klockan var då kvart över tre och vi hade tid kl fyra. Lejonet var så duktig och satt lugnt och stilla och vi läste böcker, tittade på tv etc. Halv fem började jag sucka lite och Lejonet skruva på sig. Men det är ju trots allt en akutmottagning, och som skylten sa mitt framför nosen på mig så var tiden man fick ungefärlig och akutare fall gick före. Jaja, bara att vänta alltså. När läkaren tittade ut för en ny patient för femtioelfte gången, tittade hon på oss och frågade: väntar ni på nåt? Eh, ja, vi hade typ tid kl fyra. Men oj, sa hon, då måste det ha blivit nåt fel, det är inte registrerat att ni kommit. Men kom in! Vi slog oss ner och så tittade hon på mig: Sååå, hur mår du Petmojen? Hm, jo tack bra, sa jag. Tystnad. Läkaren såg förvånad ut. Alltså, sa jag, vi är här för att min son är sjuk. Jaha, sa hon, oj, det måste ha blivit nåt fel. Skulle man kunna säga:)
Men sen gick det fort, undersökning och provtagning etc, och det konstaterades att Lejonet hade halsfluss (inte alls öroninflammation som vi sökte för, haha) samt begynnande scharlakansfeber. Stackarn! Det blev raka spåret till Apoteket och sen hem. Och nån resa för grabbarna blir det inte tal om. Doctor´s order.

Julfirande!

Igår var det julfirande uppe hos syster, men hela stora familjen! Det är faktiskt verkligen inte alla förunnat att få fira med sina nästan 90-åriga morföräldrar!

Lejonet var febrig stackarn men höll ut hela långa dagen och kvällen! Lite alvedon gör undeverk och får fylla sin funktion en sån här dag:) Prickig är han också, och idag spred sig prickarna även till ansiktet. Då tyckte jag att det var nog och ringde sjukvårdsrådgivningen. Dom trodde dock att det rörde sig om virusprickar, och det kanske dom har rätt i. Vi får väl avvakta och se. Han är i alla fall relativt pigg och dom verkar inte klia. Idag skulle vi egentligen ha åkt upp till Dalarna, och killarna skulle stanna veckan ut, men pga att Lejonet inte är helt pigg så avvaktar vi. Kanske kan killarna åka upp lite senare. Vi får se.

Blogga

Jag önskar så att jag kunde komma igång med ett regelbundet bloggande igen - gillar det ju egentligen jättemycket! Och det är så roligt att ha kvar beskrivningar av barnens framgångar etc. Nåja, vi får väl se hur det går:)

RSS 2.0