Överraskningsfest!

I lördags var det äntligen dags för E:s födelsedagsfest! Skönt, för det var jobbigt att gå och ha en sådan hemlighet för maken:) Det var jättelyckat och vi var 14 personer som stod och sjöng när han kom hem, tillsammans med stackars systern med sambo+ småkillarna, som hade fått jobba som sjutton för att hålla Maken hemifrån till klockan sex!

För att vila upp oss efter denna helg (fast egentligen för att fira vår bröllpsdag) ska vi åka hit på fredag:

Sundbyholms Slott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                              Sundbyholms Slott

Ska bli så härligt!!!

Mamma och jag på äventyr igen! Idag har vi...

foto0151 (MMS)

Mamma och jag på äventyr igen! Idag har vi ätit lunch med mammaledig jobbarkompis. Kul!


Torekällberget

Idag har det varit en helt underbart fin dag och vi hade en riktig familjedag på Torekällberget! Vi tittade på djuren, besökte hantverksbodar och handelsbod, åt medhavd picknick, fikade och köpte glass. Killarna tyckte det var toppen och det tyckte vi också:) Jag gjorde dock en supermiss, jag glömde Penntrollets mat hemma... Men det var ok, han fick banan, kex, en pannkaka av Lejonet och bröd av snälla tanten på bageriet!

När vi kom hem gjorde vi lite nytta; E städade i förrådet och jag hängde upp en tvättlina på baksidan (vilken insats!). Bra att ha när man tvättar stora saker som typ lakan. Nu sover killarna, dom var trötta efter den händelserika dagen, och jag och maken sitter och myser på altanen med var sitt glas kallt vitt vin - mysigt! Snart väntar ett avsnitt av vår favoritserie, Ashes to ashes!

Killepitsch från hålet i väggen:)

foto0115 (MMS)

Killepitsch från hålet i väggen:)


Tjejerna dricker öl på Uerige i altstadt!

foto0114 (MMS)

Tjejerna dricker öl på Uerige i altstadt!


Nattning och i-landsproblem

Ikväll är det tisdag (hela dagen faktiskt!) och mannen är på kör. Eftersom båda killarna har sovit rätt länge på dagen var jag lite fundersam på hur läggningen skulle gå, men den gick över förväntan. En kille på var arm i vår säng, lite välling och en traktorbok. Lejonet försvann rätt snabbt in i ett halvsovande tillstånd medan Penntrollet gastade lite missnöjt - "va, ska jag sova redan", typ:) Men han gav med sig och snart hade jag två sovande sötnosar bredvid mig. Nu tänkte jag faktiskt göra en kopp te och krypa ner i sängen med dn:s korsord från i lördags (pensionärsvarning?). Vika in hovarna tidigt med andra ord!

Dagen i-landsproblem är att jag har tappat min favoritkaffemugg i golvet så att den gick sönder. Det lustiga är att det egentligen inte är en kaffemugg, men jag älskar den! Det var en present vi fick när familjen Humla var här när Penntrolllet var nyfödd, ett krus eller vad man ska kalla det med chokladfondue, mmm! När vi hade mumsat i oss den smälta chokladen med alla möjliga goda frukter till så sparade jag muggen för den var så fin och det blev min favoritmugg att dricka kaffe i. Jaha, som sagt, det var dagens i-landsproblem:)

Konsten att packa lätt. Går det?

Äntligen känns det som att Penntrollet har fått några slags rutiner som faktiskt funkar. I flera dagar nu har han inte vaknat förrän vid 6-snåret. Det är ju lite tidigt för min smak men en väldig skillnad från kl 5, så jag får vara nöjd:) Se´n sover han mellan 10-12 och äter lunch därefter. En liten slummer blir det även på eftermiddagen, men bara max 45 minuter, gärna 30 minuter, för att han ska sova ordentligt på natten.

Lejonet har feber stackaren. Det började igår och imorse hade han nästan 39 grader. Han har fått lite alvedon nu så nu skuttar han runt igen. Hoppas han blir bra till imorgon. Då ska vi hämta lejonmoster på jobbet halv ett och se´n ska hon göra slingor på mig. Vill ju vara lite sommarfin när vi åker till Tyskland på fredag! Jag har redan nu börjat tvätta och lägga fram det jag ska ha med mig, man vet ju hur det brukar bli i slutet av veckan... Jag vill helst slippa stressa med packningen. Inte för att jag ska ha med mig så mycket men ändå. (och av nån anledning brukar resväskan ändå alltid bli full fastän jag bestämt mig för att packa lätt:))


Det är tryggt att hålla i sig i brorsan:)

foto0109 (MMS)

Det är tryggt att hålla i sig i brorsan:)


Hmm. Hur funkar videon tro?

foto0107 (MMS)

Hmm. Hur funkar videon tro?


Cykeltvätt!

foto0105 (MMS)

Cykeltvätt!


Mobilblogga

Nu kanske ni undrar varför det helt plötsligt bara rasar in små inlägg och många bilder på bloggen? Jag har upptäckt det fina med att mobilblogga:) Så smidigt! När man är hemma med två små busungar hinner man liksom inte sätta sig ner så ofta och på kvällen är jag så trött, men att göra små korta inlägg under dagen är kul och inte så svårt att hinna med! Jag vill ju göra många inlägg eftersom jag ser detta som min dagbok, något att ha kvar och kanske läsa senare.

Tiden som vi har bott här har vi haft 3 städdagar i området. Jag har varit med och städat på, få se nu, hur många blir det - 0 stycken! Jag som verkligen älskar att städa... ehum... Första gången var jag ju lite småsänkt av min graviditet, andra gången hade jag en liten nyfödd (+ett lejon såklart!) att ta hand om. På lördag är nästa städdag. Då kanske jag "äntligen" kan dra mitt strå till stacken? NEJ, DET KAN JAG INTE, FÖR DÅ ÄR JAG HÄR:

Düsseldorfer Altstadt

Düsseldorfer Altstadt

Vin och skvaller med tjejkompisarna:)
Vilken osis, hihihihihihihihihi!

Det är härligt att leka på gräsmattan:)

foto0090 (MMS)

Det är härligt att leka på gräsmattan:)


Älskade smutsungar!

foto0097 (MMS)

Älskade smutsungar!


Det var den sparrisen det! Efter typ en kv...

foto0098 (MMS)

Det var den sparrisen det! Efter typ en kvart hade maken RÅKAT ha av den:(


Fin sparris! Den här sparrisen får vi äta ...

foto0096 (MMS)

Fin sparris! Den här sparrisen får vi äta med andakt:)


Hur mysigt kan man ha det:)

foto0102 (MMS)

Hur mysigt kan man ha det:)


Nu ska vi fixa landet! Det blir gräslök, r...

foto0095 (MMS)

Nu ska vi fixa landet! Det blir gräslök, rosmarin, sparris, morötter, rödbetor, jordgubbar och lite annat gott!


RSS 2.0