Klassiker

I torsdags var det dags för läkarbesök för min del pga mitt blodtryck som vägrar gå ner. Lejonmorfar var snäll och gick på promenad med Lejonet under tiden. Vi hade sån tur att han skulle till tandläkaren innan och blev klar precis innan jag skulle till läkaren. När jag var klar spatserade jag raskt ut och gick för att möta dom på vägen. Jag tycker då att det prasslar konstigt och tittar ner. När jag ser två blåa plasttossor på skorna inser jag att jag har begått det klassiska misstaget:)

Blodtrycket? Äh, det var skithögt som vanligt. Men man börjar ju vänja sig...

Bäst och pest i hemmet

Efter utmaning från Rana kommer här lite smakprov av vad som är bäst och pest i mitt hem!

PEST: Mycket saker+dålig förvaring=dålig kombo

Jag vet inte hur det kommer sig men sakerna samlas på hög, hur mycket jag än städar. När vi var på fest sist fick jag dock en fin komplimang av kära vännen R: "Du har faktiskt blivit lite bättre på att diska.". Jag tackar och bockar!

testbild
Vi har ett extrarum, som vi faktiskt tapetserade helgen innan Lejonet kom, och där ser det ut som ett bombnerslag.

335572-5
Behöver jag säga mer?

335572-6
Hm, min tanke är att det bara ska stå lite fina flaskor med olivolja etc här...

335572-6
Arbetsro?

BÄST: Vår stora balkong

335572-7
Bäst är helt klart våran stora, härliga balkong! Ok, den ser kanske inte mycket ut för världen just nu men vänta bara tills jag har vårstädat där! När vi kom hem med Lejonet från sjukhuset var det här jag satt och bara njöt!!!

335572-8
Bäst är också att Lejonets säng än så länge hålls i ordning med nytvättade lakan och uppradade gossedjur! Kolla även in det söta lapptäcket som är en present från neonatalen. Alla barn som har en födelsevikt på under 1500 gram får ett sådant i present när man får åka hem. Dom görs av överläkarens mamma och hennes väninnor. Jättegulligt tycker jag!

335572-2
Nej men oj, hur smög den här bilden sig in?! Delfiner har jag tyvärr inte hemma, men dom är i alla fall BÄST!


Ont i mammahjärtat

Igår var vi på våffelmums hos kompis M. Med var även kompis H samt en kompis till M och H med hennes lille son på ca 1 år. Det går ju bra för Lejonet att träffa barn så länge dom inte går på dagis (eller befinner sig i flock!), så det var ok. Fast jag är ju ändå rätt försiktig, vill helst inte att han har så mycket kroppskontakt med barn jag inte känner. Inte heller ska han leka med andras leksaker eftersom ALLT i denna ålder åker in i munnen. Alla är väldigt förstående och är mycket noga med att inte låta sina barn komma för nära, vilket jag är djupt tacksam över. Självklart håller jag inte Lejonet helt isolerat, när jag träffar mina närmaste vänner med deras bebisar och vi är själva så får han naturligtvis leka med dom. Men när jag idag ser de två andra bebisarna leka och stoja med varandra och sina leksaker, och Lejonet sitter själv bredvid med sina leksaker, då ömmar det i mitt lilla mammahjärta.

Utmaning!

Jasså minsann lilla Rana, du har utmanat mig! Självklart är man inte sen att haka på en utmaning, ge mig bara lite tid att fundera ut hur jag lägger upp bilder här...

Påskbrunch

Igår prövade vi ett, för oss, nytt fenomen. Påskbrunch! Vi var bjudna till M med familj och mumsade i oss både smoothies och crepes med choklad! Hur mumsigt som helst. Jag hoppas det var början till en fin påsktradition för det gör vi gärna om! Efter det tog vi en promenad i solen, jätteskönt!

På kvällen tog vi det vi det lugnt och kollade på "No country for old men", fast det var ingen höjdare tyckte jag så jag tog en tupplur mitt i filmen:) Jag ser med större entusiasm fram emot att se "Juno" idag istället, den tror jag är mer i min smak.

Ja just det, vi har även börjar försöka barnsäkra lägenheten lite smått. Det är inte det lättaste när man har så mycket saker som vi har... Var gör man med allt???

Barnmat

Nu har svärföräldrarna precis åkt hem igen efter påskfirande. Vi åt påskmiddag igår tillsammans med mamma, pappa, mormor och morfar. Det gick jättebra och Lejonet charmade brallorna av allihop! Imorse hade Tuppen varit här med påskägg till oss allihop, fast Lejonet fick flest såklart.

Nu håller jag på och gör barnmat. Häromdagen blev det fisk och potatis och idag kyckling med lök och lagerblad. Blev lite ivrig med mixerstaven och glömde ta bort lagerbladen. Hoppas dom är ätbara... Fisken tyckte han var sådär, ibland åt han, antagligen av artighetsskäl, andra gånger storgrät han. Hm. Hoppas kycklingen smakar bättre. Jag tycker åtminstone att den smakade rätt bra!

Halsband

Igår fick jag mitt halsband som jag beställt av S och jag vill bara säga att jag älskar det!!! Det är så fint!

Expressen

Fick mail av vår bröllopsfotograf häromdagen och hon hade spännande nyheter! Expressen hade kontaktat henne inför att deras bröllopsbilaga ska komma ut och eventuellt kommer några av våra bilder att vara med:) Citat: "De blev lyriska både när de såg "skobytarbilden" och detaljbilderna på Petra!" Haha, det känns ju kul! Även om vi inte kommer med så är det ju kul att dom gillade bilderna. Ni kan ju hålla korpgluggarna öppna den 12 april, det tänker i alla fall jag göra!

Förstående vänner

Äntligen har kompis L varit här och träffat Lejonet! Tänk att han är snart 8 månader och hon inte har sett honom förrän nu! Och då är vi ändå rätt nära vänner. Men det blir ju så, det är ju svårt när vi är så infektionsrädda och inte kan träffa dagisbarn. Men jag är ändå tacksam att folk inte ger upp och är så förstående:) Hon hade också stora nyheter att komma med, nämligen att det kommer komma en liten tjej i juli...:)

Vem drog ur proppen?

Oj, nu var det så där länge se´n som jag bloggade igen. Förskräckligt! Men vi har inte gått i ide om ni trodde det. Nej då, dagarna har varit fyllda av roliga saker. I går var vi hos kompis J och mumsade i oss god mat och fika, och lagom till favoritsåpan så stängdes strömmen av... Hallå!!! Dom tyckte tydligen att klockan 13 var ett bra tillfälle att dra ur proppen. Vi tyckte 13:35 hade varit bättre. Efter matning av Lejon gick vi på promenad och när jag kom hem var jag dyngsur av allt snö-regn, men det var väldigt skönt ute ändå. J är effektiviteten själv och tror ni inte att hon hade diskat alla leksaker bara för Lejonets skull! Tack snälla J för att du är så gullig!

Idag var vi och myste hos M och lilla E, och det var toppen! E och Lejonet lekte och klappade på varandra, mer eller mindre varligt:) Tog en del fina kort på sötnosarna också!

Födelsedagsfirande!

Nu har vi, dvs jag, Lejonet och Lejonmormor, kommer hem från födelsedagsfirande. Det var mormor som fyllde 85 år. Jag hade gjort smörgåstårta och köpt vin, och mamma och mormor hade bakat. Gästerna åt och drack och mormor verkade vid dagens slut mycket nöjd med födelsedagen, och det var ju det allra viktigaste. Lejonet var på sitt soliga humör och charmade alla med sitt skratt, babblande och hoppande och studsande! Jag visade naturligtvis stolt upp honom!

E har med andra ord haft fru- och sonfritt här och har väl levt loppan! Fast det lät inte så när jag pratade med honom i telefon, han passade nog på att ta det lite lugnt och göra precis det han kände för. Och så fick han ju sova ostört 2 nätter i rad! Inte för att Lejonet brukar vara jobbig på nätterna men det har ju varit lite skillnad när han har varit förkyld, då vaknar han ju stup i kvarten och hostar och har sig. Stackaren. Lejonet alltså, inte E. Fast jag tror att E har saknat oss. Åtminstone lite:)

Ömhetsbevis

Idag var jag och Lejonet upp till vårdcentralen för att mäta mitt blodtryck. Döm om min förvåning när resultatet blev 129/78. Herregud, det är nog det lägsta jag nånsin har haft!!! Det är ju helt normalt, helt inom gränserna! (Jämför med andra mätningar på 150/100. Och 185/125 vid havandeskapsförgiftningen... Herre min skapare...). Kändes väldigt bra! Lejonmormor kom till vårdcentralen och tog med Lejonet hem. Jag säger bara det, det är tur att Lejonmormor numera har ett så flexibelt jobb, det är ju ovärderligt med all denna hjälp! Puss på dig, Lejonmormor! Som belöning får hon dock ett litet lejon som avgudar henne och skrattar när hon kommer. När vi var i Dalarna och visade ett bildspel med kort på Lejonet från hans första 6 månader så sa han först inte så mycket. Men när det kom en bild på honom och Lejonmormor så började han skratta. Finns det nå´t finare ömhetsbevis?

Min man

Min man är helt otrolig, måste jag bara säga. Den här veckan har ju Lejonet sovit lite dåligt och legat mycket i vår säng och tidvis varit ganska ledsen. Men utan att klaga hjälper E mig, han vyssjar, går och bär, tar med honom upp på morgonen när han gör sig i ordning så att jag får sova etc. Det tycker jag är beundransvärt med tanke på att han måste gå upp och jobba på morgonen. Nu sover han sött på soffan efter en krävande vecka. Du är otrolig!
Puss!

Rånare

Idag var E och jag in till stan och shoppade upp våra presentkort som vi fick när vi gifte oss. Det var kul att kunna shoppa utan att ruinera sig. Först var vi på NK där jag fick hysteriska skrattattacker när jag tittade på prislapparna. "Vi kanske ska köpa fina lakan", sa jag. E tog upp ett örngott och vi baxnade när vi såg priset, som låg runt 500 kr. För ett jäkla örngott! Nej tack, sa vi och gick därifrån. Så fint var det inte. Inte kände jag mig så bekväm där heller, säga vad man vill men det huvudsakliga klientelet kommer inte från förorten, om jag säger så. Hm. Till slut blev det följande:
* En blå plastskål
* Salladsskål med matchande bestick i cool färg
* Chokladpraliner för resterande pengar (hyperdyra naturligtvis, men det förstår ni säkert)

Efter denna pärs, det är jobbigt att socialisera med det fina folket, gick vi och fikade på Waynes. Ah, härligt, jag kände mig hemma:)

Nästa stopp blev Duka, där vi inhandlade en blender. Är mycket sugen på att göra typ Strawberry daquiri. (H - du kanske vill låna den på nästa drinkkväll?) Efter lite annat småshoppande begav vi oss mot en etiopisk restaurang, som vi också fått presentkort på. Vad härligt det skulle bli att få gå på resturang med min man! Det blir ju inte direkt jätteofta nuförtiden. När vi närmade oss såg vi plötsligt ett hejdundrande polisuppbåd och långa avspärrningsband och mina fladdrande öron uppfattade ordet "värdetransportrån". Ok, tänkte vi, vi ska ju upp på en tvärgata så det går nog bra. Vi gick förbi och upp på nästa gata. När vi är ca 20 meter från restaurangen, vi har den i sikte, står det ytterligare en polisman där och säger: Tyvärr, det är avspärrat här. Snopna åkte vi hem.
Jäkla rånare, inte nog med att dom rånade en värdetransport - dom stal vår middag!!!


Badhuspolisen

Idag har jag och Lejonet haft en härlig dag hos mamma, och min mormor är också på besök så det var extra kul. Jag hjälpte kära mor med hennes bokföring, vilket faktiskt är rätt kul! Det är ju typ det jag jobbar med i vanliga fall fast då är det inte riktigt lika roligt av nån märklig anledning. Jag tror jag tycker att det är kul eftersom det är ett så litet företag och då får man en annan helhetsbild. Jag och mormor passade även på att sitta och sola och dricka kaffe på altanen medan Lejonet och Lejonmormor var på promenad. Härligt!

Ikväll var pappa och jag iväg och simmade, som vanligt på torsdagar. Det var myssim med nedsläckta lampor och tända ljus. Men det var rätt mycket folk och alla var i vägen, hur nu det kan komma sig. Alla utan jag naturligtvis:) Jag kryssade mellan folk och blev irriterad på både dom och mina simglasögon som immade igen hela tiden. Jag hade inget flyt i simmet (ordvalet var inte meningen att vara fyndigt...) och det kändes som om jag simmade motströms. I duschrummet var det en tant, som såg lite fylle-tärd ut, som hade tagit på sig rollen som badhuspolis och läxade upp en tjej som inte tog av sig badkläderna i bastun. Hon tjafsade och var allmänt jobbig och gav sig inte. "Ta av dig badkläderna i bastun. Har du inget badhus-vett? VA?" Etc etc. Herregud! Hon fortsatte hela vägen ut i omklädningsrummet. Snälla nån, jag tror inte att det är nå´n katastrof om nån har badkläderna på sig i bastun. På samma sätt är det ingen katastrof om man, innan badet, duschar med badkläderna på. Det har jag gjort i över 30 år och det kommer jag att fortsätta med. Så det så. Jobbig tant som antagligen inte har mycket annat att göra än att klaga på folk. Rätt tragiskt faktiskt.

Men nu är jag hemma och snart är det dags för toppenserien "Criminal minds"!
God natt!


Sol!

Åh va härligt med sol! Idag satt jag på balkongen och drack latte och läste tidningar medan Lejonet sov. Snacka om vardagslyx! Och det behövde jag verkligen efter nattens prövning med ett förkylt Lejon...

Föreningstidning

Varje gång föreningstidningen "Kontakt" kommer blir jag glad. Det är tidningen som ges ut av Svenska föräldraföreningen för prematurfödda barn. Så snart jag får möjlighet sätter jag mig och börjar läsa. Ganska snart brukar jag dock bli tvungen att sluta, tårarna börjar rinna och illamåendet kommer över mig. Minnena kommer tillbaka. Så där håller jag på tills jag har läst allt, för även om jag tycker det är jobbigt så är det också oerhört intressant. I det senaste numret var det en så fin artikel som jag bara måste få citera ett stycke av (av Tina Wiman):
"Din tunna hud HÅLLER man på. Inga strykningar, aldrig klappa, bara stilla händer. Allt annat gör ont, jag ser på dig hur störd du blir bara någon stryker dig över kinden. Men om jag fick skulle jag stryka dig över den knotiga lilla ryggen och vagga dig och dansa med dig. Om jag inte visste bättre skulle jag sjunga lugnande ord av kärlek - ord som jag vet med mig att du inte skulle orka ta in. Minsta ljud gör att du hoppar till, armarna far ut, du kippar nästan efter luft.

Jag kan inte vyssa dig, sjunga för dig, se dig i ögonen eller ens le mot dig. Det kostar på att älska dig så behärskat. Men medan du växer till dig en smula kan jag hålla om dig. Så dag efter dag sitter jag här, och låter mina händer berätta att jag älskar dig."

Lattemammor?

Fenomenet lattemammor har verkligen tagit oanade proportioner. När jag var gravid trodde jag nog att jag skulle kunna tänkas hamna i det facket, sitta och fika med kompisarna dagarna i ända:) Nu blev det ju inte riktigt så eftersom Lejonet inte får vistas på caféer över huvudtaget. Idag var jag och kompis M på promenad och köpte då med oss varsin kaffe på vägen. Räknas det?

RSS 2.0